Aalborg Håndbold fik ikke pokalen med hjem

Det lykkedes ikke Aalborg Håndbold at sikre sig det danske mesterskab, da nordjyderne tirsdag aften spillede den anden finalekamp mod Bjerringbro-Silkeborg Håndbold.

Spillerne fra Aalborg Håndbold må på den igen for at sikre sig det danske mesterskab i håndbold for tredje år i træk. Det er en realitet, efter at nordjyderne tirsdag aften tabte den anden kamp i finaleserien på udebane mod Bjerringbro-Silkeborg Håndbold.

Aalborg vandt i onsdags den første finalekamp hjemme i Gigantium med 37-34, og dermed kunne det nordjyske mandskab nøjes med uafgjort i tirsdagens finalekamp for at sikre sig guldmedaljerne.

I et kæmpe drama i Jysk Arena i Silkeborg spillede Aalborg i de sidste sekunder for netop at sikre sig uafgjort, men da kampen var forbi, viste måltavlen 30-29 i hjemmeholdets favør.

Cheftræner tilbage efter isolation

Aalborg var uden fløjspilleren Mark Strandgaard, der scorede fire mål i den første finalekamp, da han blev skadet under opvarmningen, mens hjemmeholdet var uden forsvarsprofilen Klaus Thomsen, som blev knæskadet i den seneste kamp.

Til gengæld kunne Aalborg Håndbold glæde sig over at have cheftræner Stefan Madsen tilbage på trænerbænken, efter at han missede den første finalekamp, da han var i isolation, fordi han havde været i nær kontakt med en coronasmittet.

Cheftræneren kunne se Aalborg-profilen Henrik Møllgaard blive første mand på måltavlen, men de to mandskaber fulgtes pænt ad i antallet af scoringer i kampens første minutter. Sådan blev det dog kun ved, indtil stillingen var 4-4. Herefter scorede Aalborg Håndbold tre mål på stribe og fik således skabt kampens første tremålsføring.

Det slog dog ikke hjemmeholdet ud. Bjerringbro-Silkeborg fik dæmmet op for Aalborg-offensiven og vendte 4-7 til 8-7 i deres favør.

Aalborg-træner Stefan Madsen var tilbage på sidelinjen efter at have været i corona-isolation.

Midt i første halvleg uddelte dommerne tre udvisninger på kort tid - en til Bjerringbro-Silkeborg og to til Aalborg. Dermed havde nordjyderne kun fire markspillere på banen og fik også dømt et straffekast imod sig, men det snuppede Aalborg-målmand Mikael Aggefors, så nordjyderne slap nådigt fra deres forseelser.

Jævnbyrdigheden fortsatte i den resterende del af første halvleg, og det kunne også aflæses på måltavlen, hvor stillingen var 16-16, da spillerne gik til pause efter en dramatisk situation, hvor hjemmeholdets Nikolaj Øris fik rødt kort for på et frikast at sende bolden i hovedet på Aalborgs Henrik Møllgaard.

Guldmedaljerne blev ikke sikret

Bjerringbro-Silkeborg scorede det første mål i anden halvleg, men Aalborg fik udlignet og førte herefter adskillige gange med et enkelt mål. Længe lykkedes det dog værterne at udligne, og midt i anden halvleg havde Jesper Nøddesbo muligheden for at bringe Bjerringbro-Silkeborg foran på et straffekast. Hans forsøg blev dog afvist, og værterne nåede dermed op på tre brændte straffekast i opgøret.

10 minutter før tid sendte Jonas Samuelsson bolden i nettet for Aalborg Håndbold og gav nordjyderne den første tomålsføring i anden halvleg. Nikolaj Læsø fik også kuglen i mål, og så førte Aalborg med tre mål, hvilket betød, at Bjerringbro-Silkeborg var tvunget til at score fire mål mere end gæsterne i de sidste otte minutter, da uafgjort ville være nok for Aalborg til at tage guldmedaljerne med sig hjem til Nordjylland.

Aalborg Håndbolds målmand Mikael Aggefors havde overtaget i duellen med Bjerringbro-Silkeborgs straffekastskytter.

Midtjyderne kom stærkt tilbage efter en timeout, og med tre minutter tilbage af opgøret fik de udlignet til 28-28. Halvandet minut før tid bragte Bjerringbro-Silkeborg sig foran med 29-28, og så tog Aalborg-træner Stefan Madsen timeout for at få taktikken justeret, så nordjyderne kunne sikre sig mesterskabstitlen.

Aalborg fik udlignet på et straffekast, men 10 sekunder før tid fik hjemmeholdet bragt sig foran med 30-29 og så havde nordjyderne travlt, da de ikke havde flere timeouts tilbage. Henrik Møllgaard fik muligheden for at score på et frikast efter slutfløjtet, mens hans forsøg blev pareret, og så kunne hjemmeholdets spillere juble.

- Det er utroligt skuffende og der er meget stille i omklædningsrummet lige nu, siger Aalborg-træner Stefan Madsen til TV2 Nord.

Store opgaver venter forude

Aalborg Håndbolds spillere går nu nogle travle dage i møde. Den tredje og afgørende DM-finale spilles onsdag i næste uge i Gigantium i Aalborg, men inden da skal nordjyderne en tur til Tyskland for at deltage i Champions Leagues Final Four i Köln.

Her spiller nordjyderne lørdag semifinale mod den franske storklub Paris Saint-Germain, der blandt andre har verdensstjernerne Mikkel Hansen og Nikola Karabatic samt den tidligere Aalborg-spiller og landsholdsstreg Henrik Toft Hansen på holdkortet.

- Når vi vågner i morgen, så skal vi huske på, hvad vi har givet os selv muligheden for. Vi skal ned og spille med i den fornemste af alle klubturneringer, og det skal vi huske at glæde os over. Der er ikke noget, der er afgjort endnu, siger Stefan Madsen.