SENESTE NYT:

Aalborg Håndbold jagter Final Four-finale i Ungarn

Mogens Jørgensen

Det var ikke sved fra formiddagstræningen i Gigantium men derimod en kæmpe regnbyge, der var skyld i, at spillerne fra Aalborg Håndbold var drivvåde, da de ankom til Aalborg Lufthavn onsdag ved middagstid. 

Da spillerne var blevet tørre, steg humøret gevaldigt, og da alle var checket ind i lufthavnen,  kom spillekortene frem, så ventetiden kunne fordrive på en fornøjelig måde. 

De fleste af spillerne kender turen til Ungarn og Veszprem. Det er nemlig ikke første gang, at Aalborg Håndbold møder det stærke hold. Da de to hold mødte hinanden sidste gang tilbage i 2020, var det sågar Aalborg Håndbold, der løb med sejren. 

Efter to timers afslappende flyvetur, blev der serveret frokost i luften over østeuropa. Pasta og kylling i rigelige mængder - jo jo, man er vel på tur med rigtige sportsfolk.

Pressemøde på hotellet

Vel ankommet til Budapest var de tunge regnbyger skiftet ud med sol og 29 grader. På spillerhotellet var der indkaldt til pressemøde, hvor det kom frem, at både Henrik Møllgaard og Lukas Sandell døjer med skader, hvilket kan blive temmelig problematisk for Aalborg Håndbold. 

Derudover har der sneget sig en ekstra varm faktor med ind i en i forvejen svær opgave. Der er nemlig hedebølge i Veszprem, hvor temperaturerne sniger sig op mod 29-30 grader og man kan godt forestille sig, hvordan det så bliver inde i den i forvejen lille hal, hvor tilskuerne sidder tæt på banen og er nogle af de mest fantastiske fans i Europa.

Se interview med Nikolaj Læsø.

Det bedste udgangspunkt for morgendagens kamp vil naturligvis være en sejr til Aalborg Håndbold, men et knebent nederlag på et enkelt mål kan også bruges. Én ting er helt sikkert: Aalborg Håndbold går på banen for at vinde - med eller uden Møllgaard og Sandell. 

Uanset hvad, er de allerede på den igen søndag, når de på hjemmebane møder Mors-Thy i mesterskabsslutspillet. 

Onsdag i næste uge er der returkamp i Gigantium i Aalborg, hvor vinderen går til Final Four-finalestævnet i Køln 18.-19. juni.