Foto: Aalborg Havn

Aalborg Havn præsenterer stort overskud

Aalborg Havn-koncernen gik ud af 2018 med et overskud på mere end 58 millioner kroner. Især ejendomssektoren hos Aalborg Havn har budt på stigende aktivitet.

2018 har været et rigtig godt år for Aalborg Havn.

Så godt, at det er lykkedes havnen at skabe en omsætning på 200 millioner kroner og et samlet resultat på mere end 58 millioner kroner.

Læs også Fire dages ledighed koster læreplads

- Vi havde budgetteret med et overskud på 32-42 millioner kroner i 2018, så vi er rigtig godt tilfredse. At overskuddet bliver højere end forventet, skyldes især ejendomsrelaterede aktiviteter og engangsindtægter i løbet af året, siger borgmester og bestyrelsesformand i Aalborg Havn, Thomas Kastrup-Larsen.

At overskuddet i 2018 ligger langt over det forventede, skyldes især, at ejendomssektoren hos Aalborg Havn har budt på stigende aktivitet. Denne udvikling falder godt i tråd med tendensen i markedet. I 2018 har de aalborgensiske ejendomsmæglere råbt vagt i gevær på grund af den massive mangel på produktions- og lagerfaciliteter, og Aalborg Havn har tydeligt kunnet mærke efterspørgslen.

- Det forgangne år har budt på stor byggeaktivitet på Aalborg havn. Blandt andet har vi bygget 4 x 2.000 kvadratmeter pakhuse. Og de var nærmest revet væk, inden de var færdigbygget, fortæller Thomas Kastrup-Larsen.

Aalborg Havns forventninger til 2019 lyder på et overskud i omegnen af 35-45 millioner kroner.