LIGE NU:

Aalborg Kommune indfører whistleblower-ordning

Efter sagen om Henning G. Jensens underhåndsaftale med Calum har Aalborg Kommune nu indført en whistleblower-ordning, for at få eventuelle lignende sager frem i lyset.

Det skal være slut med sager, der minder om Henning G. Jensens underhåndsaftale med Calum.

Det har Aalborg Kommune slået fast ved et magistratmøde mandag.

Den tidligere borgmesters løben om hjørner med resten af byrådet har fået Aalborg Kommune til at igangsætte nogle tiltag, som skal gøre kommunen mere gennemsigtig og transparent.

- Vi er blevet enige om, at indføre en whistleblower-ordning, hvor alle, uanset hvor de sidder i organisationen, kan komme frem med sager, hvis der er nogle ting. Ordningen virker både bagudrettet i forhold til, om der skulle ligge noget tilbage i historien, som skal frem, men også fremadrettet med nogen som overskrider deres beføjelser, siger borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen (S).

Whistleblower-ordningen er blevet vedtaget af en enig magistrat, der alle vil være med til at få eventuelle lignende sager frem i lyset.

- Jeg synes, at idéen om at lave en whistleblower-ordning, den er rigtig god, fordi så giver vi muligheden for, at medarbejdere og borgere, der ikke bare nu, men måske også i fremtiden, ved andre potentielle sager har muligheden for at gå hen et sted, hvor man kan være sikker på at man bliver taget ordentligt af i sådan en sag her, siger rådmand i Aalborg Kommune, Mads Duedahl (V).

Beslutningen om at indføre whistleblower-ordningen udspringer af sagen om Henning G. Jensen og Calum. Dels fordi politikerne vil være sikre på at skabe tillid over for borgerne, men også for at sikre, at der er vished om, at der ikke er andre sager.

- Der er ikke nogen, der skal frygte at stå frem. Vi skal bare sikre os som politikere og magistrat, at vi ikke får sammenlignelige sager i fremtiden, fordi det kan vi ikke holde til som kommune, det skaber bare en mistillid hos befolkningen, siger Mads Duedahl (V).

Udover whistleblower-ordningen bliver der også udarbejdet en spørgeramme, som de enkelte rådmænd kan gå igennem med ledelser for at finde ud af, om der ligger nogle ting gemt et sted.

- Jeg hverken tror eller håber, at der er mere, men for at være sikker, så synes jeg at det er fornuftigt. Det er også at sende et klart signal i forhold til den måde vi driver Aalborg Kommune på i dag, der er der

transparent og gennemsigtighed og alt skal forgå efter reglerne, siger Thomas Kastrup-Larsen (S).

Aalborg Kommune indfører en whistleblowerordning i kølvandet på sagen om tidligere borgmester Henning G. Jensen og tidligere rådmand Henrik Thomsens mulige underhåndsaftale med byggekoncernen Calum.
Smitteudbrud Hjørring

Smitten med coronavirus falder igen i Hjørring

Træstamme

play "Verdens største træstamme": 10 meter lang kage markerede åbning af butik mod madspild

25_seconds

play Skolebørn fra Brovst gik med i march mod ensomhed

280921 brand i rækkehus

Nabo reddede 32-årig mand reddet ud af brændende hus

Smitteudbrud Hjørring

Smitten med coronavirus falder igen i Hjørring

Træstamme

play "Verdens største træstamme": 10 meter lang kage markerede åbning af butik mod madspild

Til forsiden

Til forsiden