02:39

Nordjyske kommuner begynder at aflyse møder og sociale arrangementer på landsdelens plejehjem. Det sker for at passe på syge og svage ældre mennesker, der i risikogruppen, når det kommer til coronavirus. I Aalborg Kommune går de skridtet videre. Fra i morgen bliver alle kommunens 36 aktivitetscentre for ældre lukket helt ned.

Corona: Aalborg Kommune lukker 36 aktivitetscentre

Frygten for yderligere spredning af coronavirus får Aalborg Kommune til at træffe drastisk beslutning, der skal beskytte de sygeste og svageste.

Fra i morgen bliver der lukket ned på hele 36 aktivitetscentre i Aalborg Kommune. Det sker, efter antallet af smittede med coronavirus i Danmark er vokset eksplosivt i løbet af tirsdagen fra 90 mandag til 262 tirsdag aften. 

Læs også Operationer udskydes på grund af coronavirus

Hygiejeneopmærksomheden er derfor skærpet på plejehjemene og bosteder for handicappede.

I Aalborg Kommune har man lukket ned for sociale arrangementer på plejehjem, og personalet holder kun møder, der er nødvendigt for driften. Andre kommuner er på vej med lignende tiltag.

- Vi skal jo for alt i verden holde os raske, så vi kan passe de syge, og vi vil gøre alt, hvad vi kan og strække os langt for at passe på de ældre her i Aalborg Kommune, siger Helen Kæstel, der er sgeplejechef, Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg Kommune.

Ældre og Handicapforvaltningen holder hver morgen det, de selv kalder et krisemøde. Her tager de stilling til de nyeste retningslinjer fra sundhedsmyndighederne.

- Lad os få inddæmmet den her virus så meget som overhovedet muligt. Vi ved godt, at den ikke kan standses, men vi er totalt optagede at gøre spredningen langsommere, siger Helen Kæstel.

Aktivitetscentrene er foreløbigt lukket indtil udgangen af marts.