LIGE NU:

Operationer udskydes på grund af coronavirus

Patienter risikerer at få aflyst planlagte operationer, så der kan uddannes personale til at håndtere coronasmittede patienter.

Patienter, der ellers skulle have været opereret i nær fremtid, risikerer at skulle vente længere. Region Nordjylland flytter mandskab fra operationsstuerne til skolestuerne, så de kan blive uddannet til at håndtere coronasmittede. 

Som et led i regionens indsats for at inddæmme coronavirus i Region Nordjylland er der sat mange initiativer i værk.

I sidste uge stod en pandemiafdeling i tre etager på Aalborg Universitetshospital klar til at modtage coronasmittede og syge borgere. Her er plads til 50 patienter. Der har endnu ikke været behov for at indlægge patienter her, men forventningen er, at det bliver aktuelt inden for den kommende tid.

- Med den tilspidsede situation med flere coronasmittede borgere i Danmark, er det nu tid til at uddanne og opkvalificere personale til at tage imod og passe og pleje coronapatienter i pandemiafdelingen, skriver Region Nordjylland i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag. 

Denne uddannelse af personalet kommer til at foregå i denne uge, hvilket har den konsekvens, at Aalborg Universitetshospital nu aflyser planlagte ortopædkirurgiske operationer i Farsø i denne uge - foreløbigt indtil fredag, da personalet herfra skal opkvalificeres til de nye opgaver i Aalborg. Der udføres ca. 30 planlagte operationer i Farsø om dagen. Ud over dette kan der blive tale om aflyste operationer i Aalborg.

- Det er det første skridt, vi tager i denne retning, men vi må desværre indstille os på, at det i den kommende tid - som følge af COVID-19 situationen - bliver nødvendigt at foretage yderligere prioriteringer af aktiviteten på regionens hospitaler, siger lægefaglig direktør Michael Braüner Schmidt fra Aalborg Universitetshospital.

Regional eskaleringsplan er klar

Der er udarbejdet en regional eskaleringsplan for håndtering af COVID-19. I denne plan indgår de forskellige tiltag, der løbende skal iværksættes i forhold til udredning, diagnostik, indlæggelse og intensivbehandling i relation til COVID-19.

Samtidig ses der på afledte konsekvenser i takt med, at der bliver behov for at prioritere ressourcer i retning af COVID-19 på bekostning af andre områder. Derfor vil Forretningsudvalget på mandag blive grundigt informeret om situationen og drøfte den aktuelle situation.

- Jeg er selvfølgelig ked af, at situationen nu får mærkbare konsekvenser for nogle patienter, men vi skal gøre vores ypperste til at forholde os til den alvorlige aktuelle situation og udvise rettidig omhu. Jeg vil samtidig understrege, at jeg er imponeret af den kæmpe indsats som vores personale har ydet, og det er vigtigt, at vi hjælper hinanden i denne ekstraordinære situation, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S)

Der arbejdes på regionens tre hospitaler med at tilvejebringe de rette faciliteter til at varetage nuværende og kommende opgaver i relation til COVID-19. Det sker koordineret og i takt med, at situationen udvikler sig.

SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

smoerrebroed_daase.jpg

Vilsund Blue ramt af manglende råvarer og faldende priser

Kim Edberg Andersen

Tidligere DF´er får lov til at træde ud af byrådet

SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

Til forsiden

Til forsiden