Aalborg Kommune nomineret til madpris: - Vi er rigtig stolte, siger leder

Aalborg Kommunes Madservice har allerede nået målet om 60 procents økologi - nu er de også nomineret til madpris.

Der er gang i grøntsagssnitteriet i centralkøkkenet i Aalborg - mens én køkkenmedarbejder snitter hvidkål, er en anden ved at blande en kæmpe portion råkost og en tredje hakker gulerødder. 

Alt sammen til de omkring 2500 middagsretter, der hver dag bliver leveret til Aalborg Kommunes borgere.

Maden er overvejende økologisk - og indsatsen har resulteret i, at Aalborg Kommunes Madservice er indstillet til Landbrug og Fødevarers Madpris for 2021. 

-  Vi er rigtig stolte. Den store ros for at kunne nå hertil går gennem medarbejderne. Det er dem, der til dagligt står med alt håndværket. Og de er fagligt dygtige og er ildsjæle, siger køkkenleder Hanne Meldgaard Juul.

Økomål er nået

En nominering til madprisen kræver fokus på økologi, sæson og gode råvarer, målretning af maden efter målgruppen. 

- Og det har vi i hvert fald leveret, siger Hanne Meldgaard Juul.

I starten af september nåede Aalborg Kommune målsætningen om, at mindst 60 procent af fødevarerne i kommunens storkøkkener, institutioner og kantiner skal være økologiske.

Der laves stuvet selleri, råkost og gulerodstern i køkkenet, som er én af Aalborg Kommunes tre centralkøkkener.
Der laves stuvet selleri, råkost og gulerodstern i køkkenet, som er én af Aalborg Kommunes tre centralkøkkener.
Foto: Tommy Hald / TV2 Nord

- Jeg har sagt til medarbejderne, at vi skulle vente med at fejre det på grund af corona. Så vi er spændte på, om vi vinder prisen, siger køkkenlederen og fortsætter.

- Det ville komme til at betyde, at vi får et lille trofæ og skal fejre det. Så vi er spændte.

Prisen tildeles på tirsdag.

Tag med en tur i øko-storkøkkenet her:


Seneste nyt

fra Nordjylland