SENESTE NYT:

Aalborg Kommunes Frivilligpris uddelt: Lisbeth Larsen vinder for sin kamp for psykiatrien

Fredag blev Aalborg Kommunes Frivilligpris uddelt, og vinderen blev Lisbeth Larsen, der kæmper for psykiatrien gennem foreningen Bedre Psykiatri Aalborg.

Fredag blev Aalborg Kommunes Frivilligpris for tiende gang atter uddelt. 

I år blev vinderen Lisbeth Larsen, der er pensionist og i seks år har arbejdet i foreningen Bedre Psykiatri Aalborg, fire år som formand og to som næstformand.

Et arbejde der blandt andet indebærer at bære støtte til pårørende, bisidder ved møder i kommunen og være telefonrådgiver.

- Det her frivillige arbejde giver jo mit liv indhold. Og der var en gang en klog mand der sagde: den der har evnen har også pligten. Jeg er selv pårørende til psykisk sygdom og jeg har arbejdet i den kommunale verden og været i foreningerne – så jeg har alle forudsætningerne for at gøre noget. Og det har jeg tænkt mig at blive ved med, siger Lisbeth Larsen efter sejren.

Enig dommerkomité

10 enkeltpersoner og foreninger var indstillet til prisen. Det var en enig dommerkomité, der pegede på Lisbeth Larsen som vinderen.

quote Det her frivillige arbejde giver jo mit liv indhold.

Lisbeth Larsen, vinder af Aalborg Kommunes Frivilligpris

- Hun har både arbejdet organisatorisk for at forbedre vilkårene for vores borgere med psykiske sygdomme, ligesom hun også i foreningen har haft alle mulige andre kasketter på. En sand blæksprutte. Jeg hæfter mig ved, at der i indstillingen står at hun ingen telefontider har – simpelthen fordi linjen altid er åben hos hende, siger Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

Sammen med æren følger en check på 5.000 kroner, der skal bruges i foreningen.