Rundingen på Kulturbroen, hvor belægningen skiftes. Foto: Aalborg Kommune

02:24

Kulturbroen over Limfjorden lukkes i en uge for at få skiftet belægning. Det sker efter flere uheld, hvor cyklister og løbere er skredet på det glatte underlag på broens midte.

1 af 2

Aalborg lukker bro efter flere uheld med cyklister og løbere

Flere uheld med cyklister og løbere har fået Aalborg Kommune til at lukke Kulturbroen midlertidigt, så belægningen kan udskiftes.

Fra mandag den 25. september og ugen ud er Kulturbroen, der løber over Limfjorden i Aalborg, midlertidig lukket. 

Årsagen skal findes i flere uheld på broen, der nu giver anledning til en udskiftning af belægningen til et mere skridsikkert materiale.

- Det drejer sig om belægningen på den midterste del af broen, som vi kalder rundingen. Belægningen kan på dette stykke blive meget glat i vådt eller fugtigt føre, og der har desværre været en del uheld med henholdsvis personer på cykel og løbere, siger afdelingsleder i Trafik & Veje, Henrik Jess Jensen, i en pressemeddelelse.

Læs også Kulturbroen er populær – næsten lidt for populær

Aalborg Kommune har hidtil benyttet advarselsskilte på broen, men kan desværre konstatere, at uheldene fortsat sker, og derfor ser man sig nu nødsaget til handling.

- Vi beklager, at det ikke er muligt at benytte Kulturbroen i uge 39, men vi prioriterer naturligvis sikkerheden frem for alt og ønsker ikke, at de mange brugere, der hver dag benytter Kulturbroen skal udsættes for knubs eller andre skader, siger Henrik Jess Jensen. 

Kulturbroen blev opført den 4. marts tidligere på året efter flere års kamp fra politisk side. 

Læs også Efter 11 års kamp er Kulturbroen klar til indvielse