LIGE NU:

Aalborg-pige gennemfører ultraløb på 247 kilometer - på rekordtid

Fitnesskoordinator Stine Rex fra Aalborg har som den sjette danske kvinde - og den hurtigste af dem - gennemført ultraløbet Spartathlon.

246,8 kilometer. Tyg lige lidt på det tal. Og forestil dig så at tilbagelægge dem i løbesko med en deadline på bare 36 timer.

Umuligt? Det skulle man tro, men ikke for Stine Rex fra Aalborg. 

Som den bare sjette danske kvinde i løbets historie har hun i dag, lørdag, gennemført det hårde ultraløb Spartathlon i Grækenland. Og ikke nok med, at hun har gennemført - hun er også den danske kvinde, der har gjort det hurtigst.

Tiden lyder på 30 timer, 13 minutter og 37 sekunder. Det gør Stine Rex til den fjerdehurtigste kvinde i årets løb, og hun slutter på en flot 35.-plads ud af de i alt 392 løbere, der var meldt til i år.

- Vi er simpelthen så imponerede over vores kollega. Vi turde kun håbe på at få hende hjem i ét stykke, for det er virkelig et hårdt løb, men Stine gav den max gas som altid, siger Carina Lind Husum, som er daglig leder  i DGI Huset Nordkraft, hvor Stine Rex arbejder som fitnesskoordinator.

- Stine træner jo hver dag, og hun løber rundt til alt - når hun skal hente børn, og når hun skal på arbejde. En tur på 3-4 timer er ingenting for hende, tilføjer Carina Lind Husum.

Løbet begyndte i går, fredag, klokken seks om morgenen dansk tid. 

Spartathlon Ultra Race er et af de hårdeste ekstremløb i verden, hvor man skal kvalificere sig og igennem et lægetjek inden for at få tilladelse til at løbe. Ruten går fra Athen til Sparta og skal tilbagelægges på højst 36 timer for at være gennemført. Løbet blev prøvet af første gangi  1982 af tre engelske militærfolk, som ville se, om de kunne klare det - inspirationen havde de hentet i det græske sagn om Pheidippes, som løb fra Marathon til Athen for at overbringe nyheden om den græske sejr over Persien.

Året efter deltog 45 løbere fra hele verden. Og i år var der så næsten 400 meldt til - heriblandt Stine Rex, som var med for første gang. Hun har før løbet ultraløb, men dette kan vist godt betegnes som den største udfordring.