Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Aalborg Pirates får ny træner

Den tidligere træner for de aalborgensiske pirater, Jens Nielsen, har valgt at stoppe. Fremover får de kyndig assistance, når canadiske Brandon Reid trækker i trænertrøjen.

Den tidligere træner for Aalborg Pirates har valgt at sige stop. Hans kone og børn bor i Sverige, og det kunne ikke forenes med en trænerpost i Aalborg. Sådan lyder det fra sportschef Ronny Larsen.

- Jens har gjort et godt stykke arbejde. Vi ville gerne have beholdt ham, men vi kunne ikke få det til at passe. Vi har i et stykke tid ledt efter en ny træner.

Og den nye træner bliver så canadiske Brandon Reid. Bag sig har han en lang spillerkarriere.

- For mig at se har Aalborg alle kvaliteterne til at blive en stærk trup om et par år. Byen, aalborgenserne og  sportshallen danner fundamentet for det perfekte sted at have et konkurerende hold, siger den Canadiske træner Brandon Reid på engelsk, og derfor er det oversat til dansk.

Ronny Larsen glæder sig over valget af træner.

- Det er spændende. Han er ambitiøs, og han kræver hårdt arbejde. Det kan vi godt trænge til, fortæller han.

Ishockey-talentet har bragt ham omkring både NHL, AHL, KHL, DEL og Nationalliga A i Schweiz. Men det han troede blot var spidsen af isbjerget på en lang karriere fik sit endeligt, da han i sæsonen 2012/2013 var involveret i et grimt uheld.

- Min trænerstil starter med en meget disciplineret atmosfære både af og på isen. Jeg tror på, at et hold skal være mentalt stærkt som en gruppe for at have success, siger han.

Trænermæssigt har han været chef for spillerudviklingen for Sønderjyskes 1. division samt U20. I sæsonen 2014/2015 var han træner for talenterne i Vojens IK. Det sidste år har han arbejdet for Hockey Canada.

Brandon Reid tiltræder per 1. juli 2016.