Aalborg Pirates snublede i overtiden og må nøjes med sølvmedaljer

Aalborg Pirates må nøjes med sølvmedaljer i denne sæson, efter at nordjyderne tirsdag aften tabte en dramatisk sjette finalekamp på egen is og kunne se Rungsted Seier Capital sikre sig det danske mesterskab.

Rungsted Seier Capital er danske mestre i ishockey efter en dramatisk kamp tirsdag aften i Gigantium Isarena i Aalborg. Her skulle Aalborg Pirates forsøge at hente den tredje sejr på stribe og udligne til 3-3 i finaleserien, hvilket ville have fremtvunget en altafgørende finalekamp i Rungsted.

Gæsterne fra Sjælland ville det dog anderledes, og i en meget tæt kamp blev Shane Hanna den store helt, da han scorede 44 sekunder inde i overtiden og sikrede Rungsted en 3-2-sejr.

Dermed formåede Rungsted Seier Capital at genvinde det danske mesterskab. Holdet vandt også guld i 2019 og gik ind til denne sæson som forsvarende mestre, da slutspillet i sidste sæson blev aflyst på grund af coronapandemien.

Piraterne fik ellers en perfekt start på kampen, da 21-årige Jonas Jakobsen scorede sit første mål i Metal Ligaens slutspil nogensinde og bragte hjemmeholdet foran. Føringen holdt dog blot i 20 sekunder, før Rasmus Andersson fik udlignet for Rungsted.

Aalborg dominerede i størstedelen af første periode og kom frem til flere afslutninger end gæsterne. Men stillingen var fortsat 1-1 ved første pause.

Jonas Jakobsen bragte Aalborg Pirates foran allerede efter to minutter og 19 sekunders spil.

Pirates-back fik badebillet

I begyndelsen af anden periode dummede Pirates-backen Cody Donaghey sig, da han tacklede gæsternes Mathias Hansen hårdt ind i banden. Dommerne takserede forseelsen til en fem minutters udvisning plus en game misconduct til Donaghey, som dermed måtte skøjte tidligt i bad.

Rungsted fik etableret sig i værternes zone, men de formåede ikke at spille sig frem til helt åbne scoringsmuligheder i de første minutter af det lange powerplay.

Cody Donagheys udvisning endte dog med at blive dyr, fordi med halvandet minut tilbage af undertalssituationen måtte piraterne indkassere endnu en scoring fra Rasmus Andersson imod sig.

Kort efter, at Aalborg var blevet fuldtallige igen, hev Pirates-målmand George Sørensen en stærk benparade frem og forhindrede Tim Daly i at bringe Rungsted foran med 3-1.

Rungsted var spilstyrende i godt og vel den første halvdel af anden periode, men med otte minutter tilbage af perioden ændrede det billede sig for en stund, da gæsterne fik to udvisninger med ni sekunders mellemrum.

Aalborg udnyttede fem mod tre-situationen til at spille sig tæt ind under mål og Martin Lefebvre fandt vej til nettet og udlignede til 2-2. Pucken blev sat i mål så hurtigt, at Pirates stadig havde over et minut i powerplay, men overtallet kastede ikke endnu en Aalborg-scoring af sig.

Det gjorde et Pirates-powerplay nogle minutter senere heller ikke, og dermed var det fortsat helt lige på måltavlen før tredje periode takket være et par store redninger fra George Sørensen i slutningen af perioden, hvor han i to omgange forhindrede Rungsteds Charlie Sarault i at score.

20210427-215541-L_12Mb

Stillingskrig i tredje periode

Aalborg indledte tredje periode i undertal, men overlevede uden at komme bagud. Efter en håndfuld minutters spil i perioden fløjtede dommerne endnu en udvisning. Denne gang måtte Rungsteds Tim Daly en tur i straffeboksen.

Pirates viste stor styrke i overtalsspillet i den seneste finale på hjemmebane, hvor de scorede i fire ud af fem overtalssituationer, men samme effektivitet formåede piraterne ikke at vise i tirsdagens opgør, hvor det kun blev til et enkelt powerplaymål fra deres side.

Der blev ikke skabt ret mange målchancer i tredje periode, hvor det som minutter skred frem efterhånden blev mere og mere tydeligt, hvor meget der stod på spil. Ingen af holdene turde satse ret meget fremad isen af frygt for at blotte sig bagude, og en overtidsafgørelse så ud til at blive det mest sandsynlige udfald.

Der faldt ikke nogen afgørelse i de sidste minutter af tredje periode, men Aalborg fik en dum udvisning for at være for mange spillere på isen med 20 sekunder tilbage af perioden.

Det betød, at Pirates måtte indlede overtiden i undertal. Rungsted spillede med fire markspillere på isen mod Aalborgs tre, og efter 44 sekunders spil gav det en åbning til Shane Hanna, som klappede pucken i mål og sikrede Rungsted Seier Capital DM-guldet, mens Aalborg-spillerne må nøjes med sølvmedaljer.