Aalborg: Skoleelev truede kammerater med våben på Snapchat
Foto: Thomas White / Ritzau Scanpix
Drengen advarede i en besked andre mod at komme i skole og viste et billede af et skydevåben.
En 14-årig dreng sendte torsdag morgen en besked ud via det sociale medie Snapchat til sine forbindelser, hvor han advarede andre mod at komme i skole på Byplanvejens Skole i Aalborg SØ i dag. I beskeden fremviste han et billede af et skydevåben.
- Det vi gør er, at vi har tilbageholdt gerningsmanden, altså en mindreårig dreng. Vi følger op med en social indsats, for han er under den kriminelle lavalder, fortæller vicepolitiinspektør Henrik Skals fra Nordjyllands Politi.
Politiet modtog anmeldelsen om truslen, der var sendt i form af en My Story-besked på Snapchat.
Våbnet er en softgun, og den er vi på vej ud og beslaglægge
Henrik Skals, Nordjyllands Politi
- Beskeden bliver den set i hans omgangskredsen, og så er der en der anmelder det, fortæller Henrik Skals.
Ingen var i fare
Ingen var i fare i situationen, og Nordjyllands Politi reagerede promote på anmeldelsen og mødte op på skolen. Her var alt roligt, og politiet er nu i dialog med den 14-årige dreng, hans forældre og skolen.
- Der er tilsyneladende tale om, at drengen har taget et billede af en softgun, som ikke været medbragt på skolen. Drengen forklarer os, at han mente sin besked som en joke. Til det må vi sige, at det absolut ikke er en joke for os. Vi ser med stor alvor på trusselssager og kan ikke understrege nok, at man skal lade være med at sende den slags beskeder. Det kan skabe stor frygt, siger vicepolitiinspektøren.
Drengen forklarer os, at han mente sin besked som en joke. Til det må vi sige, at det absolut ikke er en joke for os. Vi ser med stor alvor på trusselssager
Henrik Skals, Nordjyllands Politi
Da den 14-årige dreng er under den kriminelle lavalder, betragter politiet sagen som en socialsag og inddrager derfor de sociale myndigheder.
- Våbnet er en softgun, og den er vi på vej ud og beslaglægge, siger Henrik Skals.
Det er ikke første gang politiet rykker ud til denne type sager. Ifølge Henrik Skals var der lignende episoder for et par år siden på to andre nordjyske skoler.
- Det er desværre noget, vi har set et par gange tidligere. Den trussel der ligger i det, den frygt der skabes, det gør, at vi ser meget alvorligt på det, siger Henrik Skals.
- Vi er glade for at folk ringer og bekymrer sig. Det vil vi gerne opfordre til at blive ved med, hvis lignende episoder skulle opstå igen, slutter han.