Aalborg-strejke vækker opsigt i udlandet: - Vi ønsker at sende en klar og tydelig besked til selskabet

- Vi ønsker at sende en klar og tydelig besked til selskabet, det danske samfund og det store fællesskab af piloter i hele verden. Danmark er et foregangsland, når det gælder arbejdsvilkår, og derfor frygter jeg for, hvilke konsekvenser denne situation kan have for piloter i resten af branchen. Derfor skal alle piloter i verden være klar over, hvad der foregår i North Flying.

Ordene kommer fra Senior Officer fra International Federation of Air Line Pilots Associations - også kaldet IFALPA - Sebastián Currás-Barrios. 

Det skriver Fagbladet Luftfart. 

Organisationen har netop offentliggjort en bekendtgørelse på baggrund af konflikten mellem flyselskabet North Flying og fagforeningen FPU (Flyvebranchens Personale Union), hvor ni piloter blev fyret.  Her opfordrer man alle pilotorganisationer i verden om støtte til de piloterne. 

I bekendtgørelsen skriver man blandt andet.

- Ensidige ledelsesbeslutninger som denne kan ikke tolereres. Slet ikke i Danmark. Selskabet handler i ond tro, og det kan skabe en uhyggelig præcedens, som kan have negative konsekvenser for alle piloter i Europa og Danmark.

De fem tiltag, som IFALPA opfordrer til:

  1. Ikke at indgå wet lease-kontrakter med North Flying.

  2. Ikke søge om arbejde i North Flying.

  3. At nægte adgang til træningsfaciliteter for North Flying.

  4. At forbyde deres medlemmer at tage arbejde i North Flying.

  5. At involvere sig aktivt i konflikten mod North Flying.

Bekendtgørelsen indeholder helt konkret fem anmodninger, som alle medlemsorganisationer kan bakke op om. Herunder ikke at indgå wet lease-kontrakter med North Flying og at nægte sine medlemmer at tage arbejde hos flyselskabet. 

- Det er vigtigt for IFALPA at vise de ni piloter, at der er 100.000 brødre og søstre, der støtter dem i deres kamp. Vi er et kæmpestort fællesskab, der forstår, hvad de går igennem lige nu. Piloterne har ret til at kæmpe for deres arbejdsvilkår, og de skal på ingen måde acceptere den her adfærd fra selskabets ledelse. Ligesom vi ikke gør, undertsreger Sebastián Currás-Barrios.


Seneste nyt

fra Nordjylland