LIGE NU:

Aalborg Universitet og Nokia Bell Labs vinder 5G-pris

Banebrydende forskning, udbredelse af viden og demonstration af 5G-teknologien er nogle af de meritter, der har sikret forskere fra Aalborg Universitet og Nokia Bell Labs 5G-prisen, der blev uddelt på årets store telekonference Tele2019

− Jeg er stolt af prisen og af at være en del af AAU-Nokia Bell Labs forskningsssamarbejdet. Især fordi jeg oplever, at den forskning, vi udfører i AAU Wireless Communication Networks, har en reel indflydelse i verden og stor værdi bl.a. for industrien, siger Ignacio Rodriguez Larrad, som er post.doc. på AAU.

Også hos Nokia Bell Labs er der glæde over prisen:

− Det glæder os at få anerkendelse for vores banebrydende forskning, der resulterer i nye teknologiske løsninger og standarder for 5G. Vores samarbejde med Aalborg Universitet er et godt eksempel på, hvordan vores 5G-engagement rundt omkring i verden er baseret på et stærkt europæisk forsknings fundament, siger Peter Merz, Head of Standardization Research Lab, Nokia Bell Labs

Forskningen påvirker hele verden

Og netop forskningssamarbejdets globale indflydelse er et af de områder, der er nævnt i begrundelsen for, at prisen går til AAU og Nokia Bell Labs.

Forskningsresultaterne har eksempelvis direkte påvirket 5G-standardiseringen i hele verden via det globale standardiseringsorgan 3GPP, ligesom forskningsholdet har været drivkraft i flere store EU-projekter inden for 5G-området samt været pionerer inden for udvikling af 5G-teknologier, der muliggør højere effektivitet og bedre services i både den private og den offentlige sektor.

Ifølge den nordjyske forskergruppe bliver 5G-kommunikationsteknologien nervesystemet i vores dagligdag: Vi vil få datarater, som vi kender fra fiber, direkte til vores terminal i lommen, , der vil blive udveksling af massive mængder data for at opnå en effektiv grøn omstilling, og også fremtidens telemedicin vil kræve pålidelig kommunikation.

quote Det bliver spændende at se 5G-teknologien komme i brug. Jeg ser især meget store muligheder til styring af fremtidens robotter – både i produktionsindustrien og inden for sundhedssektoren

Professor Preben Mogensen, Aalborg Universitet

Professor Preben Mogensen, som er AAU’s projektleder i forskningssamarbejdet, er naturligvis også glad for prisen og nævner som en medvirkende faktor forskerholdets store arbejde med at udbrede kendskabet til anvendelse af 5G-teknologien.

− Ved at samarbejde på tværs af forskningsområder kan vi opnå en unik position i at teste 5G-teknologiens muligheder. Vi har arbejdet tæt sammen med forskere fra Smart Production Lab for at demonstrere industri 4.0-visioner, siger han.

Preben Mogensen begyndte allerede i 2011 at forske i 5G – eller ”det trådløse kabel,” som han også kalder det, og han glæder sig til at se, hvad fremtiden bringer inden for området.

− Det bliver spændende at se 5G-teknologien komme i brug. Jeg ser især meget store muligheder til styring af fremtidens robotter – både i produktionsindustrien og inden for sundhedssektoren, siger Preben Mogensen.

Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Hjallerup Marked

play Må vi, eller må vi ikke? Foreninger savner svar om Hjallerup Marked

010321 Krisehjælp til Minkavlerer

play Minkavlere ramt som terrorofre

Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Hjallerup Marked

play Må vi, eller må vi ikke? Foreninger savner svar om Hjallerup Marked

Til forsiden

Til forsiden