Aalborg Universitetshospital får ny lægefaglig direktør

Søren Pihlkjær Hjortshøj tager over som lægefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital.

Det er et velkendt ansigt, som bliver ny lægefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital. Fra 1. februar afløser Søren Pihlkjær Hjortshøj nemlig Michael Braüner Schmidt, der fra årsskiftet bliver ny lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital.

- Vi glæder os til at få Søren hjem igen til Aalborg. Han er vellidt på hospitalet, kendt for det gode samarbejde og brænder samtidig for udviklingen af Aalborg Universitetshospital, siger hospitalsdirektør på Aalborg Universitetshospital Jens Ole Skov.

Søren Pihlkjær Hjortshøj har siden 1. september 2020 været lægefaglig direktør på Regionshospital Nordjylland, der har base i Hjørring, men nu ser han frem til den nye udfordring.

- Jeg glæder mig til at starte på Aalborg Universitetshospital, som er inde i en rigtig positiv udvikling. Mit fokus bliver blandt andet at støtte op om den nye organisering, hvor især afdelingsledelserne bliver et omdrejningspunkt, siger Søren Pihlkjær Hjortshøj.

Går på jagt efter arvtager

Den nye lægefaglige direktør er speciallæge i hjertemedicin og blev i 2012 ledende overlæge på Kardiologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital.

I 2015 blev han forskningschef og institutleder og stod i spidsen for udvikling af den sundhedsvidenskabelige forskning i Nordjylland, hvor øget samarbejde mellem hospitaler og universitet samt med internationale fagmiljøer var i centrum.

- Søren har indgående kendskab både til det regionale og nationale sundhedsvæsen, er analytisk og strategisk stærk og har et omfattede nationalt og internationalt netværk at trække på, fremhæver koncerndirektør fra Region Nordjylland, Anne Bukh.

Søren Pihlkjær Hjortshøjs farvel til stillingen i Hjørring betyder, at Regionshospital Nordjylland nu skal på udkig efter en ny lægefaglig direktør. Stillingen slås snarest muligt op, lyder det.

Om Søren Pihlkjær Hjortshøj:

53 år

• 2020 Lægefaglig direktør, Regionshospital Nordjylland

• 2015 Forskningschef Aalborg Universitetshospital og leder af Klinisk Institut, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet

• 2012 Ledende overlæge Kardiologisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital

• 2009 Ph.d. med en afhandling om Iskæmi Modificeret Albumin i diagnostikken af akut iskæmisk hjertesygdom

• 2007 Speciallæge i kardiologi

• 1997 Uddannet cand. med fra Aarhus Universitet


Seneste nyt

fra Nordjylland