LIGE NU:

Aalborg vil være værtsby for historisk DM-uge

Danmarks Idrætsforbund vil samle flere danmarksmesterskaber i en DM-uge. Aalborg Kommune går efter at blive de første værtsby.

DM i højdespring og hækkeløb om formiddagen, DM i landevejscykling om eftermiddagen og DM i beachvolley om aftenen. Sådan kunne programmet snildt komme til at se ud, hvis Danmarks Idrætsforbunds planer om en DM-uge bliver en realitet.

Det kan være vanskeligt at fylde tilskuerpladserne op, når der er DM i for eksempel atletik og rulleskøjteløb, og derfor vil DIF nu for første gang samle en række danmarksmesterskaber i forskellige idrætsgrene og afvikle dem over en enkelt uge.

- Uden at forklejne nogen, så har vi flere mindre idrætter, som har svært ved både at trække tilskuere og medier, når de afvikler DM, siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF.

quote - Måske bliver DM-ugen ligefrem værd at rejse efter som tilskuer

Morten Mølholm Hansen, direktør, DIF

Det håber DIF, at DM-ugen kan lave om på. Ugen skal være en stor folkefest, som hvert år skal gentages forskellige steder i landet.

Aalborg vil være de første

At der brygges på ideen om en DM-uge er gode nyheder i Aalborg Kommune, som håber på at blive vært for Danmarks første DM-uge.

- Idræt og sport ligger dybt i Aalborgs DNA. Det er perfekt for både idrætsudøvere og publikum at kunne bevæge sig rundt i Aalborg og få både kendte og ukendte sportsoplevelser, siger Thomas Kastrup-Larsen, der er borgmester i Aalborg Kommune.

Aalborg Kommune har for nylig afholdt et stort idrætsmøde, hvor fagfolk, idrætsudøvere og borgere mødtes ved en konference, til folkemøde og på havnefronten i Aalborg, hvor forskellige idrætsgrene blev vist frem.

quote - Vi vil idræt og sport i Aalborg. Vi tør satse på nyt, vi ved at den lokale opbakning er stor, og vi har faciliteter af høj kvalitet til det

Mads Duedahl, rådmand

- Vi vil idræt og sport i Aalborg. Vi tør satse på nyt, vi ved at den lokale opbakning er stor, og vi har faciliteter af høj kvalitet til det, siger Mads Duedahl, der er rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

Aalborg Kommune og DIF har derfor underskrevet en hensigtserklæring om at afvikle historiens første DM-uge i Aalborg.

Inspireret af Sverige og Norge

Der er stadig ikke lavet konkrete aftaler med nogen af DIF’s 62 specialforbund, men flere af forbundene har udvist interesse og kan se fordelen i at samle idrætterne i en DM-uge.

I Sverige og Norge har man med succes afholdt mesterskabsuger, som har boostet interessen for de mindre sportsgrene.

- Måske bliver DM-ugen ligefrem værd at rejse efter som tilskuer. Det er i hvert fald, hvad vi ser, at der er sket i Sverige og Norge, som har afholdt SM-veckan og NM-veka i flere år, siger Morten Mølholm Hansen fra DIF.

Går alt efter planen, er der DM-uge i Aalborg i uge 25 i 2021.

Se udsendelsen om Idrætsmødet 2019 i Aalborg her:

 
180521 Stork Still

play Flere storke på visit i Nordjylland: Engang var der 135 storkepar i én nordjysk landsby

Mikele Volpi

play Restauranter slipper ikke for at tjekke coronapas: - Vi er ikke kommet af med nogle restriktioner

Torben Hedegaard

Kommune handlede forkert i Torbens sag med dagpenge: - Det har været forfærdeligt

Retten i Aalborg

53-årig mand dømt for at voldtage sit eget barn

180521 Stork Still

play Flere storke på visit i Nordjylland: Engang var der 135 storkepar i én nordjysk landsby

Mikele Volpi

play Restauranter slipper ikke for at tjekke coronapas: - Vi er ikke kommet af med nogle restriktioner

Torben Hedegaard

Kommune handlede forkert i Torbens sag med dagpenge: - Det har været forfærdeligt

Til forsiden

Til forsiden