LIGE NU:

Idrætsmødet 2019: - Det har været intenst

Idrætsmødet i Aalborg synger søndag på sidste vers i denne omgang. Arrangørerne kan se tilbage på et succesfuldt møde - med plads til forbedringer næste år.

Siden torsdag har Aalborg været centrum for idræt. Her er Idrætsmødet blevet afholdt for første gang. I fire dage har fagfolk og sportsinteresserede nordjyder debatteret idræt i alle tænkelige afskygninger, ligesom det har været muligt for gæsterne på Aalborg Havnefront at prøve kræfter med forskellige sportsgrene.

Det hele er blevet stablet på benene på bare fem måneder. Det er koordinator Morten Arvidsson, der har stået i spidsen for planlægningen.

- Det har været intenst. Vi har været meget ambitiøse. Nu er vi kommet godt i mål, og det er dejligt at være kommet så langt, siger han.

Landets førende idrætsby

Da Idrætsmødet åbnede torsdag, var forventningerne store.

På torsdagens konference havde Sundheds- og Kulturrådmand i Aalborg Kommune, Mads Duedahl, svært ved at skjule sin begejstring.

- Det er helt fantastisk at stå til det første Idrætsmøde i Danmark nogensinde. Vi er landets førende idrætsby, så det er helt naturligt, at det skal foregå her, siger han.

Kom med til åbningen her:

 

Skandinaviens største idrætsmøde

På Idrætsmødet kunne lokale klubber vise deres sportsgrene frem på Aalborg Havnefront. Det valgte rulleskøjteklubben IC Aalborg at gøre.

- Vi vil rigtig gerne vise vores sport frem. Det er en kæmpe mulighed for os som en lille sportsgren, siger Ditte Marie Fernström-Forsmann fra IC Aalborg og Friday Night Skate.

Netop de mange begivenheder på havnefronten er noget, arrangørerne vil se nærmere på til næste år. Aktiviteterne strækker sig over et par kilometer, og nogle gange har der været langt fra den ene aktivitet til den anden.

- Vi kan lære meget af i år. Vi skal blandt andet gøre det mere intimt næste år, siger koordinator Morten Arvidsson.

quote - Det her skal forhåbentlig være Skandinaviens største idrætsmøde

Mads Duedahl, Rådmand, Sundheds- og Kulturforvaltningen, Aalborg Kommune

Han håber også, at endnu flere som IC Aalborg vil være med til Idrætsmødet.

- Vi skal være bedre til at få foreningerne og de enkelte specialforbund med, for de har været for lidt med denne gang, siger han.

Rådmand Mads Duedahl har også store forventninger til Idrætsmødet i fremtiden.

- Det her skal forhåbentlig være Skandinaviens største idrætsmøde. Det skal være her, man kommer, hvis man er fagmand og vil vide mere om idræt – og det skal være her, man kommer, hvis man gerne vil med til en folkefest, siger han.

Det er DGI’s Landsstævne i 2017, der har været inspiration til Idrætsmødet.