LIGE NU:

Ældredirektør: Flot vaccinationsforløb i Aalborg

De seneste dages vaccinationer er kørt efter alle planer, og nu gør Aalborg Kommune klar til at uddele stik nummer to på plejehjemmene.

Vaccinationerne er forløbet fantastisk flot. Sådan lyder det fra direktør i Aalborg Kommunes Ældre og handicapforvaltning, Jan Nielsen, efter kommunen de seneste dage har vaccineret gruppen af ældre over 65 år, som modtager både praktisk hjælp og personlig pleje. 

Gruppen tæller cirka 1800 personer, og 95 procent af dem har sagt ja tak til vaccinen. Flertallet er blevet vaccineret den 16.-18. januar. Nu gør kommunen klar til næste runde.

Vaccinationerne af Aalborgs ældre forløber altså efter planen, men betyder også nye kommunale udgifter, som gerne skal dækkes af staten.

Aalborg Kommunes ældre og handicap-udvalg har øget serviceniveauet for de relevante ældregrupper, så det også omfatter gratis transport til og fra de vaccinationssteder, der er placeret i kommunen i forbindelse med begge omgange vaccination. Og det betyder i følge Aalborg Kommune en ekstra udgift på cirka 1,7 millioner kroner for kommunen. Penge som man håber at få tilbage fra staten.

- Jeg forventer, at det bliver en formssag at få dækket udgifterne af staten, lyder det fra direktør i Ældre og Handicapforvaltningen, Jan Nielsen.

Regeringen har tidligere tilkendegivet, at ekstraordinære kommunale udgifter til covid-19 ikke må betyde, at der skal skæres ned på velfærdsydelserne.

Næste vaccinationsforløb begynder på fredag, hvor beboerne på Aalborg Kommunes 38 plejehjem begynder på den sidste del af vaccinationsforløbet og får stik nummer to og dermed bliver færdigvaccinerede og forhåbentligt nogle dage senere er bedst muligt beskyttede mod at blive syge af covid-19.

20210224-182014-L_25Mb

Statsminister om genåbning: - Svært at gå længere, end myndigheder og eksperter finder forsvarligt

def_thumb,50_percent

play Finn overrasket med musikalsk krammer af sine medarbejdere

Martin Nielsen

play Martin bruger sin vinterferie som landmand: - Det har været så dejligt

20201222-200951-L_45Mb

Minister er optimist i forhold til ny fjordforbindelse

20210224-182014-L_25Mb

Statsminister om genåbning: - Svært at gå længere, end myndigheder og eksperter finder forsvarligt

def_thumb,50_percent

play Finn overrasket med musikalsk krammer af sine medarbejdere

Til forsiden

Til forsiden