02:44

Samarbejde mellem Fokus Folkeoplysning og Aalborg Kommune har taget anderledes metoder i brug for at få langtidsledige tilbage på arbejdsmarkedet. Video: Jesper Sterum

Anderledes jobprojekt får langtidsledige i job

Det seneste år har et samarbejde mellem Fokus Folkeoplysning og Aalborg Kommune hjulpet 50 langtidsledige tilbage på arbejdsmarkedet. I stedet for aktivering og praktikforløb, bliver de ledige sendt ud i små job med begrænset timetal.

Frokosten hos IT-virksomheden Capana i Aalborg var næppe blevet til noget, hvis ikke det var for Gitte Juul Andersen. Hver dag er hun på arbejde i to timer hos virksomheden, hvor hun anretter frokost og rydder op igen bagefter.

Læs også Nordjysk succes: Vinduesproducent gør ledige klar til arbejdsmarkedet

Hun er en blandt mere end 50 borgere fra Aalborg og omegn, som det seneste år er blevet en del af ordningen ”Små job med mening.” Ordningen er et samarbejde mellem Fokus Folkeoplysning og Aalborg Kommune.

- Det betyder rigtig meget at komme herud. Der er rigtig god stemning og gode kolleger, fortæller Gitte Juul Andersen, som i alt arbejder 10 timer om ugen.

Hun er dog hverken i aktivering eller praktik, men derimod i et mindre job med et begrænset antal timer.

- Førhen hed det altid 30 timer eller fuld tid. Nu har de (virksomhederne, red.) fundet ud af, at de kan få nogen i fem eller ti timer, fortæller Pia Royberg.

Hun er teamleder i den afdeling af Fokus Folkeoplysning i Aalborg, som er tovholder for jobprojektet. Jobfokus, som afdelingen hedder, sørger for at matche virksomheder med borgere, som er på vej tilbage på arbejdsmarkedet.

- Vi hjælper med at få dem ”bygget op” igen, få øje på deres ressourcer og komme ud og få lavet et godt match med en virksomhed, siger Pia Royberg.

Læs også Lone og Martin bager glutenfrit brød: Nu leverer de til landets Scandic hoteller

Hos Capana er de da også særdeles godt tilfredse med, at Gitte Juul Andersen hver dag sørger for frokosten og hygger om de ansatte.

- Det er jo dejligt at vide, at vi som virksomhed har været med til at gøre et andet menneske glad og positiv, fortæller Bente Pedersen, administrationschef hos Capana.

Få hele historien om det anderledes jobprojekt i playeren over artiklen.