LIGE NU:

Ansat i Siemens: Jeg frygter for fremtiden

På Siemens vingefabrik i Aalborg skal 150 medarbejdere fyres. De ansatte ved endnu ikke hvem, og det gør dem bange.

På Siemens vingefabrik i Aalborg er mange af de ansatte bekymrede. Simens Wind Power planlægger 150 fyringer på fabrikken, men de ansatte ved ikke hvem, der bliver ramt.

- Jeg går da rundt med ondt i maven. Jeg er jo bange for, det bliver mig, siger en af de timelønnede medarbejdere hos Siemens.

Det er sandsynligvis netop de timelønnede ansatte, der er i risiko for at blive fyret.

- Jeg frygter for min fremtid. Vi aner jo ikke, om vi er købt eller solgt. Det er en ulidelig følelse at gå med, lyder meldingen fra en af de ansatte, som TV2 Nord har talt med. Han ønsker ikke sit navn frem i offentligheden af frygt for eventuelle følger for fremtiden.

Siemens fyrer 150 medarbejdere, da virksomheden gennem længere tid har arbejdet på at gøre produktionen mere effektiv og reducere omkostningerne. Det betyder, at man nu behøver færre medarbejdere til at klare opgaverne på vingefabrikken.

En række af de ansatte, som TV2 Nord torsdag har været i kontakt med, kritiserer Simens Wind Power, for måden de varslede afskedigelser er håndteret på.

- Vi får aldrig noget konkret at vide, og det er ikke første gang. Det hele er rygter, som man så kan vælge at tro på eller ej. Denne gang kan jeg læse i medierne, at den er god nok. Det er bare ikke okay, siger en af de ansatte.

Han er samtidig rystet over, at hele afskedigelses-proceduren ikke er grebet mere professionelt an. Siemens pressechef Rasmus Windfeld har følgende kommentar til medarbejdernes kritik.

- Den globale efterspørgsel efter vindmøller svinger, det ved alle i branchen, og det kan give spekulationer om, hvordan det vil påvirke produktionen på fabrikkerne. Det er uundgåeligt. Vi tror fuldt og fast på en stærk fremtid for vindmølleindustrien, men vi ved, at det er nødvendigt med løbende justeringer. Siemens ledelse, ansatte og de relevante fagforeninger vil fortsætte samarbejdet om at sikre, at de justeringer foregår på den mest fair måde, siger Rasmus Windfeld til TV2 Nord.

Halvdelen af de 150 bliver afskediget med virkning fra 1. februar og de resterende 75 medarbejdere med virkning fra 1. april.

 

20171105-164508-3_46Mb

Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Bålhøj Festival

Efter aflysninger på stribe: Nordjysk festival vil få musikken til at spille

20210513-205405-L_41Mb

play Ekspert måber over Aalborg Håndbold

20_percent

play Fitnesscentre fravælges på grund af coronapas

20171105-164508-3_46Mb

Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Bålhøj Festival

Efter aflysninger på stribe: Nordjysk festival vil få musikken til at spille

Til forsiden

Til forsiden