03:24

Gyldenlakvej i Nørresundby kan fremover smykke sig med titlen som Årets Villavej i Nordjylland. Med prisen følger 10.000 kroner.

Årets Villavej kåret: Gyldenlakvej i Nørresundby har det bedste fællesskab

På Gyldenlakvej i Nørresundby kan de noget helt særligt, når det kommer til naboskab, og det blev fredag belønnet med en pris og 10.000 kroner.

Ud af 230 nordjyske villaveje, der alle bryster sig af godt naboskab, er der én, der kan noget helt særligt: Gyldenlakvej i Nørresundby.

Her spiser de sammen hver fredag aften, og de hjælper med at passe hinandens børn og hunde og ordne ting på hinandens huse.

Og fredag eftermiddag fik de 20 husstande på vejen så et synligt bevis på fællesskabet, da de modtog prisen som Årets Villavej 2018. De 42 beboere, der var samlet til det, de troede, bare var endnu en fællesspisning, blev overrasket med champagne og en velpolstret check på 10.000 kroner. 

Læs også Sang og fest: Årets Villavej ligger i Dronninglund

Dan Hermansen var en af dem, der tog initiativ til at indstille vejen til prisen, og han var glad for at have fået den.

- Nu har vi boet her i 15 år, og vi syntes, det var på tide at påskønne, at alle, der bor her, bidrager til, at vi bor et godt sted. Så en aften, da vi sad til en pizzaaften, kiggede vi tilbage på bare det sidste år og snakkede om, hvad der var sket, og hvordan vi har været sammen her, siger Dan Hermansen.

Vil markere det gode naboskab

Det er Nordjyske Bank og Ejendoms-mæglernes Fond, der står bag prisen Årets Villavej, som blev uddelt første gang sidste år til en vej i Dronninglund.

- Vil gerne gøre noget godt for livet på de nordjyske villaveje. Derfor har vi lavet prisen, som går til den vej, vi mener, der har gjort det bedst, siger Palle Skyum, der er marketingchef i Nordjyske Bank.

På Gyldenlakvej skal de 10.000 kroner bruges på en god vejfest, så alle beboerne får del i præmien.