Arkæologisk fund: Tirsdag kom et 372 år gammelt bolværk pludselig til syne

Fundet af et mere end 300 år gammelt bolværk under udgravning i Aalborg kan lige nu ses.

I Aalborgs gader har man tirsdag gjort et fantastisk fund af en sjælden størrelse. Et stort bolværk, der regnes for at være cirka 372 år gammel, er kommet til overfladen og er lige nu til fri skue for alle, der skulle være interesseret. 

- Vi har fundet bolværket fra Renæssancen nede på Skipper Clements Gade, hvor de er ved at grave ud til nye molokker. Det stammer fra den gamle Østerå, som har løbet fra Østerågade og Boulevarden og slået et sving gennem Skipper Clements Gade og ned til Mølleåen, siger arkæolog Kirstine Hansen fra Nordjyske Museer.

Se alle billederne her: 

Vigtig funktion

Det ældgamle bolværk har haft en vigtig funktion for mange år siden. 

- De pæle, jeg sidder på, stammer fra bolværket fra cirka 1650. De har kunnet skærme mod vandet og styre åens løb for at forhindre oversvømmelser inde i byen, forklarer Kirstine Hansen og fortsætter: 

- Boltværkets primære funktion var at afgrænse åløbet, så selve byen ikke blev oversvømmet. 

 Det arkæologiske fund har dog ikke alene været med til at styret vandet.

- Østerå, specielt fra Limfjorden og ind mod byen, har været brugt til transport. Det har været hovedåren i Aalborg frem til 1850'erne. 

Fundene er med til at understøtte, at der har været et aktivt liv i Aalborg i lang tid. 

- Der har været mange åer her, men det er altid sjovt at finde et så godt bevaret bolværk. Det har også betydet, at der har været enorm god aktivitet, og vi har set, at man har brugt noget af det gamle bolværk til at bygge det nye. Det tyder på, at byen har været levende i en virkelig lang periode. 


Seneste nyt

fra Nordjylland