André S. Eriksen er stifter og chef for Asetek i Aalborg. Foto: Henning Bagger

Asetek i voksende overskud

Det går godt for den nordjyske IT-underleverandør Asetek. Deres aktiekurs er firedoblet de seneste 15 måneder.

Den ekspanderende nordjyske IT-virksomhed Asetek, som laver kølere til servere, nærmer sig sit første fulde regnskabsår med overskud siden børsintroduktionen i 2013.

Tirsdag blev virksomhedens tredje kvartal i 2016 præsenteret, og for femte kvartal i træk har de stadig overbevisende sorte tal på bundlinjen.

Omsætningen er øget med mere end 40 procent fra 10 millioner US dollars til 14,2 millioner US dollars i tredje kvartal. Ser man tilbage til tredje kvartal sidste år, så er omsætningen steget med 2,5 millioner US dollars.

Ifølge virksomheden skyldes det hovedsageligt øget politisk klima- og omkostningsbevidsthed. Blandt andet hos amerikanske myndigheder og en øget interesse hos gamerfolket

Asetek, har som underleverandør med held udviklet og patenteret en unik vandkøleløsning til processorer til først PC-markedet og siden i en rackløsning, ”RackCDU” (Cooling Distribution Unit), til de datacentre der leverer regnekraft og hukommelsesplads i ”skyen” til vores smartphones og tablets.

Flere og flere datacentre skyder i disse år op verden over og forbruger enorme mænger af elektricitet til køling. Så meget at det faktisk overgår det energiforbrug, som servernes primære funktion kræver, og her Asteks vandkøleløsning altså brugbar.

Asetek har hovedsæde med cirka 50 ansatte, primært ingeniører og systemudviklere i Aalborg og et næsten tilsvarende antal medarbejdere fordelt i afdelinger i Californien (Silicon Valley), Kina (Xiamen), Taiwan (Taipei) og Tyskland (München). Derudover fuldtidsbeskæftiger Asetek 160 ansatte med produktion af Aseteks hardware på to selvstændige fabrikker i Xiamen i Kina.