Foto: Bruno Stagsted

Atletikformand tror på medaljeregn til Aalborg

Aalborg Atletik er gennem de sidste tre-fire år blevet en markant spiller i dansk atletik. Ved årets DM der afholdes i Aalborg tror klubbens formand på medaljeregn.

Atletikstadion i Skovdalen i Aalborg er i denne weekend vært for DM i Atletik. Skovdalen er kendt som et af Danmarks bedste atletikstadioner i nogle af de smukkeste omgivelser, så der er optimale forhold for de talentfulde udøvere, der kæmper om medaljer af forskellig karat.

En god andel af medaljerne kan havne om halsen på lokale udøvere. Aalborg Atletik er gennem de sidste tre-fire år blevet en markant spiller på atletikscenen - også hvad angår senioreliten.

- Indtil for få år siden havde vi kun ungdom, men den ungdom bliver jo ældre, og de bliver heldigvis i klubben, fortæller Jørgen Hein, der er formand for klubben. Han håber på at hans medlemmer løber med op mod 15 medaljer.

- At banen så ikke var noget længere

To af de talenter, der kan bidrage til medaljehøsten er Nathalie Richter og Freja Wærness. De skulle lørdag løbe 400 meter-finale, og blev inden løbet begge spået vinderchancer.

Efter et hårdt udlæg fra begge Aalborg-løbere var det dog forhåndsfavoritten Mia Helene Mørck fra Bagsværd, der løb med sejren. Nathalie Richter og Freja Wærness blev nummer tre og fire i finalen.

- Det var et hårdt løb. Når man lægger hårdt ud, gør det selvfølgelig ondt til sidst, sagde Nathalie Richter forpustet efter løbet.

Også Freja Wærness gispede efter luft efter løbet, men havde også overskud til at evaluere sin præstation.

- Jeg synes jeg kommer stærkt til sidst, som jeg plejer. At banen så ikke var noget længere, siger hun med et stort grin og fortsætter.

- Jeg gav mig alt jeg kunne, og der var ikke mere at komme efter.

Læs også Aalborg bliver nyt talentcenter