Beboere klagede over boligselskab - nu giver kommunen påbud

I flere år har en strid mellem beboere og Plus Bolig verseret, og nu giver Aalborg Kommune et påbud til boligselskabet.

Manglende opfølgning på fejl er blandt grundene til en langvarig konflikt mellem Henning Schøn og Plus Bolig. 

Henning Schøn bor i en almen bolig på K. Christensensvej i Aalborg og er formand for boligafdelingen. Men i flere år har han kæmpet for, at Plus Bolig, der er afdelingens boligselskab, skal udskiftes. 

I foråret 2023 blev forholdet så anstrengt mellem parterne, at Aalborg Kommune indsatte en forretningsfører, som fik et uvildigt firma til at udarbejde en rapport om forholdene på vejen.

Specielt taget på boligerne har givet anledning til konflikter. 

- Dengang man lagde nyt tag på, har man ikke sikret sig, at trækbåndene var spændt godt op for at sikre, at taget ikke står og hopper, som det gør nu. Det giver jo nogle ordentlige brag, når det stormer, fordi taget løfter sig og falder ned igen, har Henning Schøn tidligere fortalt til TV2 Nord.

Koster næsten tre millioner

Det hoppende tag gav revner i flere af husene, og ved flere gennemgange er der blevet bemærket fejl, som Plus Bolig skulle følge op på. Men det mener beboerne ikke, at Plus Bolig har gjort. 

Det skete på trods af, at rapporten fra DAI (Danske Arkitekter og Ingeniører) fastslog, at flere ting "bør udbedres snarest" eller "bør udbedres straks". Overslaget på prisen løb op i næsten tre millioner kroner. 

Hos Plus Bolig gav de ikke meget for rapporten, da de ikke mente, at den var lavet af et uvildigt firma.

- Det er vores vurdering på baggrund af den måde, den er udfærdiget på. Vi har hverken været hørt, involveret eller indblandet i det her, sagde direktør i Plus, Mette Bach Kjær, tidligere til TV2 Nord. 

Derfor kommer påbuddet

Men på baggrund af rapporten har Aalborg Kommune nu taget fat i sagen. De kommer med et påbud til Plus Bolig om udførelse af nødvendige vedligeholdelses- og fornyelsesarbejder. 

Det sker på baggrund af alt materiale fra både Henning Schøn og Plus Bolig. 

"Tilsynet fandt i sin behandling af sagen ingen holdepunkter, der fratager Plus Bolig sin pligt og ansvar som administrator og bygningsejer for afdeling 1056. Uanset bygningens alder eller tidligere ejer er det Plus Bolig ansvar, som nuværende administrator for afdelingen, at overholde sin vedligeholdelsespligt og at ejendommenes vedligeholdelsesstilstand er forsvarlig," står der blandt andet i begrundelsen.

Nu skal Plus Bolig senest 5. august komme til Aalborg Kommune med en handlingsplan for, hvordan de vil gribe arbejdet an.


Seneste nyt

fra Nordjylland