Foto: AAU

Biologistuderende flytter ind i Aalborg Zoo

Fra september skal studerende fra Aalborg Universitet have fast base i byens zoologiske have, hvor et nyt samarbejde skal styrke forskningsmulighederne.

En ny samarbejdsaftale mellem Aalborg Zoo og Aalborg Universitet er en realitet.

Fra d. 1. september skal alle biologistuderende på 3. år af deres bacheloruddannelse tilbringe et semester midt i Aalborg Zoo. 

- Den fysiske tilstedeværelse i Aalborg Zoo giver en helt ny dimension til biologiuddannelsen og øger de studerendes muligheder for at inddrage forskning på højt niveau i deres studieprojekter i samarbejde med dygtige forskere og personalet i Aalborg Zoo. Desuden får vores biologistuderende en fantastisk mulighed for at træne formidling af deres forskning til den almene befolkning, da der bliver lejlighed til at kommunikere deres resultater til Aalborg Zoos gæster, siger Michael Toft Overgaard, institutleder på Institut for Kemi og Biovidenskab på Aalborg Universitet, i en pressemeddelelse.

Blot få måneder efter studiestart vil de første hold studerende indtage de nye rammer i Aalborg Zoo og deres resultater vil løbende være tilgængelige for offentligheden.

Begejstring over samarbejde

Når de studerende til september flytter ind i Zoo, er det seneste led i et længerevarende samarbejde mellem Aalborg Zoo og Aalborg Universitet - et samarbejde, der blev indledt i 2011.

- Aftalen mellem AAU og Aalborg Zoo er et glimrende eksempel på, hvordan vi leverer viden for verden i tæt samarbejde med det samfund, vi som universitet er en del af. Samarbejdet styrker både de studerendes læring og vores videndeling mellem universitet og zoo og gør samtidig vores forskning tilgængelig og synlig for omverdenen, siger rektor på AAU, Per Michael Johansen.

Også hos Aalborg Zoos direktør Henrik Vesterskov Johansen er der begejstring over den nye samarbejdsaftale.

- Vi ser aftalen som en naturlig fortsættelse og styrkelse af samarbejdet mellem os i Aalborg Zoo og AAU, der blev påbegyndt i 2011. Med studerende, der arbejder i haven, får vi en unik mulighed for at lade oplevelser og viden smelte sammen. Vores gæster får et direkte vindue til feltforskningens metoder og de resultater og synergier, som det tætte samarbejde mellem universitet og zoo giver, siger Henrik Vesterskov Johansen.

Som en del af samarbejdet mellem AAU og Aalborg Zoo, skal der i den kommende tid skabes et tema med særligt fokus på Grønlands natur og dyreliv.

Læs også Kystsikring i gang ved Nr. Lyngby