Seneste nyt:

Bladt fyrer 85: - Sådan er det i vores branche, siger direktør

Mindre end to uger efter, Bladt Industries A/S fortalte om en større ordre, er der delt fyresedler ud i virksomheden.

75-85 medarbejdere hos Bladt Industries A/S skal kigge sig om efter et andet arbejde. Det står fast, efter virksomheden netop har meddelt medarbejderne, at der skal skæres i staben. 

- Vi kan se, at der indenfor kort tid er et hul i ordrebeholdningen. Vi er en projektvirksomhed, så det er ikke usædvanligt, at vi bemander efter ordresituationen. Der kommer et hul i fremtiden, så derfor mander vi ned til et lavere niveau, siger administrerende direktør Klaus Steen Mortensen. 

Det er ellers blot 11 dage siden, at Bladt offentliggjorde, at man havde fået en stor ordre på 24 overgangsstykker, efter et polsk firma gik konkurs. 

- Sådan er det i vores branche. Når vi får en ordre, hyrer vi ind i stor stil. Er vi heldige og vinder et stort projekt, skal vi måske bruge 5-600 mand i løbet af kort tid. Sådan er betingelserne, og det er vores medarbejdere klar over, men det er da stadig superærgerligt, at det er sådan, uddyber han. 

Han er dog fortrøstningsfuld, når han ser ind i fremtids-krystalkuglen. 

Bladt Industries skal fyre op til 85 mand. Der mangler nye ordrer.
Bladt Industries skal fyre op til 85 mand. Der mangler nye ordrer.

- P.t. er der installeret havvindmøllekapacitet i størrelsesordenen 16 Gw. Og inden 2030 vil der være opstillet det ti-dobbelte, så vi er i den rigtige branche, lyder det fra en optimisk direktør, der nu skal i gang med en mere kedelig opgave. 

- Vi skal nu i gang med dialog med medarbejderne for at få dem bedst muligt videre. Men det er en lidt speciel situation, for vi vil jo gerne have dem tilbage, så snart der er arbejde til dem igen, siger direktør Klaus Steen Mortensen.