LIGE NU:

Bliv rejse-vaccineret på apoteket

Som foreløbig det eneste sted i hele Nordjylland kan man nu blive vaccineret af efteruddannede farmakonomer på Løve Apoteket i Aalborg.

Signe Bygum fra Nørresundby og hendes familie skal til Thailand, og skal derfor have en masse rejsevaccinationer. Familien har valgt at blive på apoteket.

- Der er altid lang ventetid og travlt hos lægen, så for at ikke bebyrde lægen, har vi valgt den her nye mulighed på apoteket, siger Signe Bygum.

Hidtil har det været forbeholdt praktiserende læger eller særlige klinikker at rejse-vaccinere, men nu kan du altså også blive det foreløbig 13 apoteker landet over.

- De praktiserende læger er jo pressede, og det her er et tilbud kan være med til at aflaste lægerne, så de har mere tid til fagligt tunge patienter, siger den københavnske læge Jonas Nilsen, der står bag firmaet sikkervaccination.dk, der har lavet en aftale med Løve Apoteket.

Skal man tro apotekeren på Løve Apoteket, Finn Ossian, så har man ikke bevæget sig ind på et forretningsområde, der hidtil har været forbeholdt lægerne, for at tjene penge.

- Jeg ser en mulighed for et kompetenceløft til mit personale og min virksomhed. Det er en rigtig god mulighed for at være en del af den primære sundhedssektor, som vi er blevet blåstemplet til at være en del af med den nye apotekerlov fra sidste sommer, siger apoteker Finn Ossian.

At blive vaccineret før en udlandsrejse kan være noget af en jungle at finde rundt i. Tilbuddene er mange og priserne varierer voldsomt.