Børnehavevikar dømt: Har taget over 1300 fotos af afklædte børn

En 41-årig mandlig børnehavevikar er ved Retten i Aalborg idømt ni måneders betinget fængsel for at have taget over 1300 billeder af afklædte børn.

En 41-årig mandlig vikar i en børnehave er ved Retten i Aalborg blevet idømt ni måneders betinget fængsel for at have taget mere end 1300 billeder af afklædte børn.

Dommen er med en prøvetid i to år uden kriminalitet og med tilsyn af kriminalforsorgen.

Den dømte skal desuden i sexologisk behandling, og han må ikke have kontakt med piger under 15 år. Han må heller ikke arbejde med børn og unge under 18 år i fem år. Og han må heller ikke opholde sig med børn under 18 år uden tilsyn af en voksen.

- Der er jo sket en erkendelse i sagen, så det vi har lagt vægt på, var det rent strafmæssige i forhold til det kæmpestore tillidsbrud, der er sket overfor nogle børn, som man skal passe på, have omsorg for og sørge for der ikke sker noget som helst. De børns tillid har man brudt ved at tage billeder af dem, og det har selvfølgelig været en skærpende omstændighed i sagen, forklarer senioranklager Torben Kauffmann fra Nordjyllands Politi. 

Den dømte skal derudover betale erstatning på 5000 kroner til børn, hvor der er taget under 100 billeder og 8000 kroner til børn, hvor der er taget mere end 100 billeder.

Den dømte udbad sig betænkningstid i forhold til eventuel anke af dommen.

I retten onsdag erkendte den 41-årig mand, at han har taget mere end 1300 billeder og en enkelt video af 15 børn i alderen to til syv år.

Den 41-årige mand, der har været vikar i en børnehave på Feggesundvej i Aalborg Øst, sad onsdag formiddag på anklagebænken ved retten i Aalborg.

Efter anklageskriftet var blevet læst højt, erkendte manden sig skyldig i de oplæste forhold.

Manden forklarede i retten, at han blev fristet til at tage billeder af børnene. Han havde aldrig troet, han ville gøre sådan noget, men fristelsen blev for stor, forklarede han.

Han fortalte i retten, at han er ked af, hvad der er sket, og alle de tillidsbrud, der er sket.  

- Det var nok meget forudsigeligt, at der ville komme en sexologisk behandlingsdom. Han er fundet egnet til det, og derfor er det også fornuftigt, at man forsøger at hjælpe den her person, så det ikke sker igen, siger anklager Torben Kauffmann. 

Den 41-årige mand blev opdaget i september sidste år, da en anden ansat så ham tage billeder af et barn i forbindelse med et bleskift. Herefter blev myndighederne kontaktet, og manden blev anholdt.

Den senere efterforskning har blandt andet vist, at han i juni sidste år i løbet af en halv time har optaget en billedserie på 319 billeder af fire børn, og dagen efter tog han 274 billeder af flere børn.

Ved sagen, der blev ført som en tilståelsessag, var flere forældre til de forurettede børn mødt op for at følge afgørelsen. På grund af fremmødet måtte sagen derfor flyttes til et større retslokale, fordi ikke var nok plads i den første retssal, nemlig retssal 1 i Aalborg Byret.

Udover straffen nedlægger Anklagemyndigheden påstand om, at manden skal frakendes retten til at beskæftige sig med børn og unge.


Seneste nyt

fra Nordjylland