LIGE NU:

Børnene kommer i førertrøjen i Aalborg

Aalborg Kommune har i dag tirsdag taget det officielle startskud på vej til at blive anerkendt som Børnevenlig Kommune af UNICEF i 2022.

Selv om Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) synes, at byen allerede i dag har gode rammer for børn, så er han ikke i tvivl om, at Aalborg kan blive mere børnevenlig. Derfor glæder han sig over, at kommunen nu får anerkendelsen og bliver en del af projekt Børnevenlig Kommune.

 

For UNICEF tildeler byer og kommuner titlen og anerkendelsen som Børnevenlig Kommune, hvis de gør en ekstraordinær indsats for at beskytte og fremme børns muligheder og rettigheder.

- Ved at blive Børnevenlig Kommune vil vi ikke "bare" have et stempel, men skabe en reel ændring i måden, vi gør og griber tingene an på. Grundlæggende skal vi arbejde med et mindset, hvor børn tænkes mere ind undervejs i processen og det skal være nemt for børn og unge at vide, hvor de skal gå hen, hvis de har en god ide, siger Thomas Kastrup-Larsen og tilføjer:

- Vi gør jo meget for at sikre gode rammer for børn, men jeg tror jo meget på det her sammen med Unicef at sætte fokus på børns rettigheder og deres mulighed for fritid og uddannelse og alle de her ting og så lave en  struktureret plan for, hvordan kan vi være mere børnevenlige og hvordan kan vi gøre mere for at leve op til FNs konvention, og det kan være med til at trække os endnu mere i retning af at være en børnevenlig kommune. Så jeg synes, det er en god proces, det her, og jeg glæder mig til at være en del af.

Dem, det hele handler om, er tæt involveret, og det er bl.a. gennem Aalborg Kommunes Ungebyråd, at en del af arbejdet skal foregå.

 

Det er nemlig børn og unge, der er eksperter på deres liv - og på, hvordan man bedst føler sig respekteret, hørt og tryg i Aalborg Kommune.

- Der sker store fremskridt i Aalborg, og dette er blot ét af dem. Med den nye aftale sikrer vi, at børn og unge tænkes ind i enhver politisk beslutning foretaget i Aalborg Kommune. Som børnevenlig kommune kan børn og unge være sikre på, at politikerne vil gøre deres for, at ethvert barn kan nå over vejen. Aftalen er en sejr for alle børn og unge i Aalborg og ikke mindst en sejr for Ungebyrådet. Ungebyrådet håber med denne aftale at kunne sætte et endnu større aftryk på politikken i kommunen. Ungebyrådet har indtil videre været meget involveret i forløbet, og håber på at det gode samarbejde kan fortsætte i lang tid fremover," siger Martin Nørgaard Stoltz, der er formand for Aalborg Ungebyråd.

Stor opbakning fra UNICEF

UNICEF Børnevenlige Byer og Kommuner er med til at sætte fokus på børns trivsel over hele verden - fra Sverige til Slovakiet og Senegal, og der er stor opbakning til at anerkende Aalborg:

- Jeg er så glad, for at Aalborg som Danmarks tredjestørste kommune, har kastet sig ind i kampen for at skabe en bedre verden for børn. Jeg er også stolt og glad på hele FN´s, UNICEFs og Aalborg Kommunes vegne. Det er en kæmpe rejse, som både byen, kommunen og alle børnene i Aalborg skal på, og de kan være sikre på, at UNICEF står klar til at være med dem hele vejen. Vi glæder os, siger Karen Hækkerup, der er generalsekretær i UNICEF Danmark.

Hun var med online, da startskuddet tirsdag gik i gang på årets Ungekongres i Aalborg.

Også fra Social- og Indenrigsministeriet er der glæde over, at Aalborg nu som den tredje kommune i Danmark vil arbejde målrettet med at sikre, at børn og unge får mere indflydelse.

- Børn har kun én barndom, og det er en af vores vigtigste opgaver at sørge for, at den bliver fyldt med leg, latter, trivsel og tryghed. Det gør vi bedst ved at sikre og respektere børns rettigheder og lytte til børnenes stemme. Ikke mindst når det handler om forhold, der er afgørende for børnenes egne tilværelser og hverdag. Vi skal blive langt bedre til at sætte børnene først. Derfor er jeg glad for, at Aalborg nu vil arbejde målrettet på at blive Danmarks næste børnevenlige kommune, siger social- og indenrigsminister, Astrid Krag.

- Ved at blive Børnevenlig Kommune vil vi ikke "bare" have et stempel, men skabe en reel ændring i måden, vi gør og griber tingene an på. Grundlæggende skal vi arbejde med et mindset, hvor børn tænkes mere ind undervejs i processen og det skal være nemt for børn og unge at vide, hvor de skal gå hen, hvis de har en god ide, siger Thomas Kastrup-Larsen

Aalborg har valgt at fokusere på 5 ud af de 42 punkter i FNs Børnekonvention:

 

290321 FO Klitsag i Skagen - Sønder Strand

play Klit-sag fra Skagen fortsætter: Kommunen kræver erstatning

Serenergy

play Russisk spion skal tre år i fængsel - og bliver udvist af Danmark

PH 100521 IN Restauratører mangler arbejdskraft Still

play Teststeder opsluger ung arbejdskraft: - Nogle restaurationer er desperate

20210510-143629-4-1920x1280we

play Fokus: Nordjysk uenighed om skrottede vacciner

290321 FO Klitsag i Skagen - Sønder Strand

play Klit-sag fra Skagen fortsætter: Kommunen kræver erstatning

Serenergy

play Russisk spion skal tre år i fængsel - og bliver udvist af Danmark

PH 100521 IN Restauratører mangler arbejdskraft Still

play Teststeder opsluger ung arbejdskraft: - Nogle restaurationer er desperate

Til forsiden

Til forsiden