Foto: Martin Bækhøj

Bogø Sandwich kommenterer Rebild Kommunes opsigelse

Rebild Kommune har valgt at opsige deres samarbejde med Bogø Sandwich. Her kan du læse Bogø Sandwich kommentar til opsigelsen.

Efter Operation X's program, hvor Bogø Sandwich medvirker, har Rebild Kommune nu valgt at opsige deres samarbejde med Bogø Sandwich. Herunder kan du læse, hvad Bogø Sandwich siger til opsigelsen.

Hermed min udtagelse til Rebild Kommunes opsigelse af vores samarbejde.

Håber at det hele kan komme med.

De har vidst at vi hele tiden har været i dialog med 3F om en mulig overenskomst. Sådan et regnstykke tager ikke 1 uge at udregne. der er mange ting som spiller ind. At de så ikke vil vente er deres frie vilje.

og den må vi accepterer.  Udover det er det ikke i orden at stoppe et samarbejde pga. at samarbejdspartneren ikke har en overenskomst. For de skal ikke komme og bilde mig ind i at de ikke har andre samarbejdspartner som ikke har en overenskomst. Her mener jeg at de forskelsbehandler.

selvom at vi ikke har en overenskomst endnu, betyder det ikke at vi ikke har gode arbejdsvilkår.

vi i Danmark frit kan vælge overenskomst eller ej - og at den begrundelse derfor er helt i vejret. Virksomheder må frit vælge - men skal opføre sig ordentligt, hvad vi også gør. Hvis de havde beviser for at vi var slemme ved medarvejdere eller på anden måde brød loven er det jo ok - men begrundelsen her er ikke på nogen måde ok. Det nærmer sig jo tvang og trusler - og det er ikke kommunens opgave.

Det nytter ikke at staten gør det lovligt at vælge overenskomst fra - hvis kommunerne så alligevel straffer dem, der vælger statens frihed!

Med venlig hilsen / Best regards

Akram Walid El-Hajj