Borgmester glæder sig over nye planer for Sygehus Nord
Foto: TV2 Nord
Den ikoniske høje bygning, der i dag udgør en stor del af Sygehus Nord, vil blive bevaret, men omlagt til lejligheder ifølge de nye planer for området.
Bedre forbindelser mellem bydele, flere grønne områder og genbrug i stort omfang. Det er nogenlunde, hvad aalborgenserne kan forvente af det nye område omkring Sygehus Nord.
Med de nye planer for området omkring det nuværende Sygehus Nord, vil byen blive åbnet op, skabe mere byliv og få midtbyen til at hænge bedre sammen.
Sådan lyder det fra den socialdemokratiske borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen.
- Planen for området er kendetegnet ved, at man virkelig prøver at trække mennesker ind i området, siger han og uddyber:
- Man laver grønne arealer, giver plads til nye butikker og laver bedre forbindelser, blandt andet en underføring under jernbanen til Katedralskolen. Det åbner området op hele vejen ud til Hasserisområdet.
Klimabelastning minimeres ved genbrug
Sygehus Nord består i dag af forskellige afdelinger fordelt på flere bygninger. Men de fleste tænker formentligt først og fremmest på højhuset, når snakken falder på det gamle hospital.
Selvom der er delte meninger om, hvorvidt bygningen er pæn eller ej, var et af kravene til renoveringsplanerne for området, at store dele af sygehuset skulle genbruges i et vist omfang.
Og det vil også ske ifølge de nuværende planer.
- Dele af bygningerne bliver bevaret fuldstændig, som de er. Og der er lagt op til, at højhuset vil blive gennemrenoveret, så det kommer til at fremstå som nyt. Men man genbruger skelettet og andre dele af bygningen, for at mindske forbruget af nyt beton, cement og andre byggematerialer, siger Thomas Kastrup-Larsen.
Flere nye lejligheder skal holde huslejen nede
En del af den nye plan for området indebærer nye lejligheder, på trods af, at der i løbet af de seneste år allerede er bygget rigtig mange nye lejligheder i Aalborg.
- Hvert eneste år flytter mellem 2.000 og 2.500 mennesker til Aalborg, og hvis vi skal sikre, at der er lejeboliger, som alle kan have råd til, så bliver vi nødt til at fortsætte med at bygge gode, brugbare lejligheder, siger borgmesteren.
Han henviser til andre danske storbyer, som ifølge ham har udfordringer med, at boliger bliver for dyre i midtbyen.
- Vi skal ikke blive som Aarhus eller København, hvor huslejen er steget eksplosivt, og hvor almindelige mennesker derfor ikke har råd til at bo i byen, siger han.