Foto: Joakim Brader

Borgmester jubler: Transportminister giver dispensation til motorvejsløb

For tredje år i træk må flere tusind løbere tage turen ad motorvejen gennem Limfjordstunnelen, når Aalborg Halvmarathon igen afholdes i 2018.

Den sensationelle oplevelse, hvor man lukker motorvejen for løberne vil endnu engang kunne opleves, når Aalborg Halvmarathon afholdes 17. juni. Transportministeren har givet dispensation for, at de mange løbeglade deltagere kan få en stor motionsoplevelse på vej, der normalt er lukket land for gående. 

- For os er det vigtigt at skabe en motionsoplevelse, der kan få endnu flere til at motionere og være fysisk aktive. Mange motionister bruger events som en gulerod til at komme godt i gang med træningen eller intensivere træningen – og her er Aalborg Halvmarathon en helt særlig event at træne op til, fortæller Palle Fogh, der er formand for DGI Nordjylland, i en pressemeddelelse. 

Borgmester jubler

Hos Aalborg Kommune er man også begejstret for dispensationen. Thomas Kastrup-Larsen er helt sikker på, at det giver mulighed for en fantastisk oplevelse.

- Aalborg Halvmarathon 2017 var en kæmpe oplevelse – både for de mange, der løb halvmarathon og for de mange, der løb 10 km. Der var en glæde, en begejstring og en stemning, som var helt fantastisk, og den oplevelse det var at løbe gennem tunellen, den var bare noget helt særligt, fortæller Thomas Kastrup-Larsen i en pressemeddelse.

Læs også Nej til motorvejsløb får Aalborg-borgmester op af stolen

 

Få gener under løbet

Beslutningnen om at give dispensation til en rute gennem Limfjordstunnelen kommer efter, at transportminister Ole Birk Olesen (LA) har forhørt sig hos Vejdirektoratet. 

- Jeg har valgt at følge Vejdirektoratets indstilling om at give dispensation til, at Aalborg Halvmarathon kan gennemføres med rute gennem Limfjordstunnelen, da Limfjordstunnelen ikke er den eneste forbindelse til og fra Nordjylland, og da Vejdirektoratet vurderer, at generne for den øvrige trafik i det korte tidsrum mellem 8 og 10 søndag morgen, hvor løberne skal passere tunnelen, er begrænsede, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA).

Aalborg Halvmarathon 2018

Ruten til næste år vil blive identisk med dette års løb. Man har dog justeret løbsruten i forhold til tunnelen, så trafikafviklingen bliver generet mindst muligt. Det er derfor både mulighed for at løbe 10 km, eller snuppe halvmarathonen på 21,1 km. 

Løberne kommer som det første igennem Limfjordstunnelen, hvorefter det går vestpå på Nørresundbysiden. Efter turen over Limfjorsbroen, deler ruten sig og løberne på 10 km bevæger sig tilbage langs den smukke havnefront. Alle der har valgt den lidt længere tur på 21 km, skal først rundt i byen, og her venter også den frygtede bjergspurt op ad Søndre skovvej.

- Vi fik så god respons på ruten i år, både fra deltagere og myndigheder, så vi har valgt det samme setup i 2018”, siger Palle Fogh

Sidste år deltog 5850 løbere og i 2018 er der plads til 6000 deltagere.