Borgmesterkandidat melder sig ind i diskussion om den 3. Limfjordsforbindelse

Grunden til, at Flemming Møller Mortensen mener, at det er muligt at kvalificere projektet, er, at han før har stået i en lignende situation, hvor han har høstet sig erfaring.

Flemming Møller Mortensen (S) meddelte den 2. april, at han vil være borgmesterkandidat i Aalborg ved kommunalvalget i november 2025. 

Nu deltager han også i den politiske debat i den nordjyske kommune. 

For lørdag har den tidligere minister nemlig delt et opslag på sin Facebook, hvor han skriver at kvalificering af den 3. limfjordsforbindelse er en mærkesag for ham. 

- Linjeføringen for den 3. Limfjordsforbindelse er aftalt, og den støtter jeg. MEN, jeg mener at vi har en meget vigtig opgave i at kvalificere projektet, så man afværger diverse gener bedst muligt, skriver han blandt andet. 

Erfaring med sig

Grunden til, at Flemming Møller Mortensen mener, at det er muligt at kvalificere projektet, er, at han før har stået i en lignende situation, hvor han har høstet sig erfaring. 

- Den erfaring, jeg har med mig, er, at jeg var ordfører dengang, hvor det store vindmølletestcenter i Østerild skulle etableres. Det var jo dengang det største anlægsprojekt, vi har lavet i Danmark på det tidspunkt, Og der drog jeg mig rigtig mange erfaringer med, at vi hele vejen helt frem til det sidste punktum fik gjort rigtig mange ting, for at vi afværgede mange af de gener, som var forbundet med det, forklarer han og tilføjer. 

- Når jeg kigger ind i den 3. Limfjordsforbindelse og Egholm linjeføringen, så tænker jeg, at der er punkter, hvor vi skal kaste den samme store omhyggelighed ind i og prøve at få afværget de gener, der er. 

- Det tror jeg på kan lade sig gøre et stykke hen ad vejen, og det er jo det, jeg vil bruge al den energi og omhyggelighed, der er nødvendig, på for at få gjort det så godt som overhovedet muligt, afslutter han. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Intet konkret endnu

Dog er der på nuværende tidspunkt nogle konkrete tiltag i på bordet hos Flemming Møller Mortensen. Men timing er eminent ifølge borgmesterkandidaten.  

- Man skal jo selvfølgelig have den fuldstændig nødvendige viden, uanset om det er drikkevand, asbest, støj, grundvandsniveauet eller andre ting. Men jeg mener, vi skal kigge det her grundigt igennem, Og det er jo et godt tidspunkt, synes jeg, fordi Miljøstyrelsen nu er i gang med at lave deres sidste undersøgelse, som de jo - efter planen - skal komme op med  omkring sommerferien, forklarer han. 

Tror du ikke, at der er nogen, der vil se det her opslag og tænke, at det er kun er, fordi du er en af borgmesterkandidaterne, at du går ind i det her?

- Det er da klart, at folk tænker, at min opmærksomhed på Aalborg den er blevet større, men det har jo en helt naturlig sammenhæng.

- Men det skal jo også ses i sammenhæng med, at jeg møder rigtig mange mennesker omkring mig, som diskuterer den 3. Limfjordsforbindelse. Den har vi diskuteret alle de år, jeg har været politiker, så der er ikke noget skjult her, fastslår han. 

Til stor glæde

Borgmesterkandidatens nye indhop i planerne for limfjordsforbindelsen er også taget imod med kyshånd fra Jens Thomsen, der ejer omkring to tredjedel af Egholm.

- Jeg er født og opvokset på øen, som jeg holder meget af. Derfor har jeg kigget efter nogle, som kunne få øje på de kvaliteter, der er, og passe på dem samt beskytte dem i kombination med forbindelsen. Derfor glæder det mig, at Flemming Møller Mortensen melder sådan ud, fortæller han, selvom han ikke ved, hvad politikeren har i tankerne. Seneste nyt

fra Nordjylland