Børsting sparker AaB videre i pokalturneringen

Midtbanespiller Frederik Børsting sørgede for AaBs to scoringer i 2-0-sejren over Middelfart G&BK i pokalturneringen.

På papiret var det sådan en opgave, der både kunne og skulle klares let for AaB, da modstanderen i tredje runde af DBU's Pokalturnering onsdag eftermiddag hed Middelfart G&BK fra 2. division.

Men pokalturneringen er som bekendt lunefuld, og de mange møder mellem David og Goliath har det med undertiden at få bibelske udfald, så de undertippede hold kan levere små mirakler.

Det var heldigvis ikke tilfældet for AaB, der i sidste runde var snublende tæt på at ryge ud til Viborg FF, inden målfesten for alvor gik i gang i den forlængede spilletid. På udebane i Middelfart gjorde de nordjyske helte rent bord og sikrede sig en plads i ottendeldelsfinalerne takket være 22-årige Frederik Børstings to scoringer.

Midtbanespilleren trådte i karakter første gange efter 27 minutter, hvor Jakub Sylvestr kiksede en berøring, der heldigvis endte på AaB-fødder. Et fladt spark, og AaB var foran 1-0.

Chancer havde AaB masser af i både første og anden halvleg. Men skarpheden manglede, og Middelfarts målmand stod i vejen for det meste. Selv om Middelfart ikke var spået specielt gode odds for at følge med sin modstander, lykkedes det til sidst i første halvleg at bide fra sig. Dog uden gevinst i form af mål.

Efter pausen brugte AaB-mandskabet de første minutter på igen at indstille skytset. Jakub Sylvestr var første AaB'er med en chance i 52. minut, men den sad lige på Middelfart-målmanden.

Til gengæld var Frederik Børsting igen skarp fire minutter - efter oplæg af både Sylvestr og Rasmus Thellufsen trillede Børsting let bolden i mål. Og så var sejren hjemme, 2-0 til AaB.