02:50

Et forældrepar fra Hjørring er i chok over, at der gik over en uge, før bostedet informerede dem om et overgreb på deres datter.

Forældre anede intet, da bosted valgte ikke at fortælle, at udviklingshæmmet datter var blevet udsat for et overgreb. Foto: Ib Christensen

1 af 2

Bosted fortalte ikke om overgreb

Et forældrepar fra Hjørring er i chok over, at de ikke med det samme fik at vide, at deres udviklingshæmmede datter havde været udsat for overgreb.

Selvom overgreb på udviklingshæmmet datter blev politianmeldt, fik forældre først besked en uge senere. Nu raser forældrene. 

Overgrebet på den 29-årige datter fandt sted om eftermiddagen torsdag 21. februar. Ifølge en journal var en anden beboer fra området trængt ind på hendes værelse og blev først opdaget, da han stod bøjet ind over hende, og hun var ved at trække ned i sin bluse.

Det er da forkasteligt, det skal da tages op samme dag, som det sker både med de pågældende forældre men også med de andre forældre derude. Det forstår vi ikke noget af.

Christian Simonsen, far til den 29-årige kvinde.

Forældrene besøgte bostedet flere gange efterfølgende men blev først informeret om overgrebet fredag 1. marts - altså over en uge senere.

- Det er da forkasteligt, det skal da tages op samme dag, som det sker! Både med de pågældende forældre - men også med de andre forældre derude. Det forstår vi ikke noget af, siger Christian Simonsen, der er far til den 29-årige kvinde.

Overgrebet blevet både journalført og politianmeldt, og Christian Simonsen og hans ex-kone føler sig svigtet og forstår ikke, hvorfor de ikke blev kontaktet med det samme.

Læs også Hvem har nedlagt fartskilte med vinkelsliber?

- Man vil da have at vide, hvis der sker ens børn noget i stedet for at få det at vide ugen efter eller ugen efter igen. Det er noget forfærdeligt noget. Så mit spørgsmål er bare: Hvorfor har vi ikke fået det at vide noget før, spørger Christian Simonsen.

I en mail til bostedet beder Christian Simonsen og hans ex-kone om svar, og de har i dag fået mail fra den assisterende leder på stedet, Thomas Horndal, som fortæller, at den manglende information blandt andet skyldtes, at han var på vinterferie.

TV2 Nord har ligeledes kontaktet ledelsen for at få et svar, og i en mail skriver fagcenterchef Jonna Kastbjerg, at den manglende information ubetinget er en fejl fra deres side, og at hændelsen skete i en ferieuge, og at det var derfor, der skete en brist i procedurerne.

Men den forklaring giver ikke Christian Simonsen ro i sindet.

- Der skal da være nogen til at tage over og kontakte de pågældende forældre, synes han.