Brug for julehjælp? Så skal du ansøge inden fredag

Foto: Mødrehjælpen

Senest fredag den 1. december skal man ansøge om julehjælp hos Dansk Folkehjælp, hvis man har brug for det.

December er lige om hjørnet, og når først kalenderbladet på fredag siger den 1., begynder også et økonomisk ræs for at få købt ind til den forestående højtid. And, flæskesteg, medister og gaver i lange baner kræver mange penge - noget, nogle familier ikke har.

Derfor har Dansk Folkehjælp i Nordjylland, som uddeler julehjælp til enlige forsøgere på overførselsindkomst, indtil videre i år også modtaget flere ansøgninger om julehjælp, end de gjorde sidste år. 1290 ansøgt om hjælp til mad og gaver, og flere endnu kan stadig nå det.

Der er nemlig stadig et par dage at løbe på, inden Dansk Folkehjælp lukker for ansøgningerne. Det gør organisationen den 1. december. Herefter begynder arbejdet med at gøre op, hvor mange familier der så rent faktisk kan få hjælp. 

Læs også Juleoverskud til nordjyder, der ikke får julehjælp

Kvalificerer man sig til julehjælp hos Dansk Folkehjælp, får man julemad til en værdi af 500 kroner fra Rema1000, et gavekort til Fætter BR og et gavekort til Sportmaster på hver 500 kroner.

Noget, der gør en stor forskel for familier, der har svært ved at finde penge til tandlægebesøg eller det nødvendige tøj og fodtøj.

Som noget nyt har Dansk Folkehjælp bedt sine julehjælpsansøgere om at udfylde et spørgeskema. Det viser, at ud af de 1290 ansøgere i Nordjylland er de 203 berørt af kontanthjælpsloftet, mens 103 er berørt af 225-timers reglen. 

Læs også Frelsens Hær i Aalborg: Ansøgninger om julehjælp stiger og stiger

Forsiden lige nu