LIGE NU:

Bruger 850.000 på Obama: - Enestående mulighed, mener rektor

Selvom Aalborg Universitet er i gang med kæmpe spareøvelse, er det OK at bruge en lille million på 260 billetter til Obamas besøg i Musikkens Hus, mener rektor.

I foråret blev den helt store sparekniv svunget på Aalborg Universitet, der skulle spare 36 millioner kroner. Få måneder senere bruger rektor 850.000 kroner plus moms på 260 billetter til tidligere præsident Barack Obamas besøg i Musikkens Hus. 

- Jeg har ingen kommentarer til sagen. Jeg står ved, at det er en unik mulighed for vores studerende og forskere, siger Per Michael Johansen, rektor på Aalborg Universitet til TV2 Nord og henviser til det, han har har udtalt til Aalborg Universitets interne medier. 

Rektor på Aalborg Universitet Per Michael Johansen. 
Rektor på Aalborg Universitet Per Michael Johansen. 
Foto: TV2 Nord

Her siger rektoren: 

- Naturligvis har jeg gjort mig overvejelser om, hvorvidt universitetet oven på en sparerunde skal bruge penge på at give studerende og forskere den her mulighed. Men jeg mener, at det er en enestående mulighed for vores studerende og forskningstalenter til at få relevant læring og unik førstehånds erfaring fra en af de store ledere i verden, siger rektor Per Michael Johansen.

Universitetet har bestilt 260 billetter til en pris af 850.000 kroner plus moms - 1.062.500 kroner i alt - og billetterne bliver uddelt til dygtige studerende og forskere. 

Det vil være 'studerende og forskere på tværs af universitet, der får muligheden for at komme tæt på Obama. Det bliver fagmiljøerne på fakulteterne, der kommer til at stå for udvælgelsen og instillingen af særligt talentfulde studerende, forskere og projekter indenfor lederskab og entreprenørskab', skriver universitetet på sin hjemmeside. 

Aalborg Universitet har tidligere i år sparet omkring 100 millioner kroner i to omgang. 

Tidligere på året blev der sparet 67 millioner kroner på forskning og uddannelser, det betød nedlæggelse af 107 stillinger. Siden skulle der findes besparelser for 36 millioner kroner i administrationen, og det betød nedlæggelse af yderligere 34 stillinger. 

- Ingen kommentarer

Medarbejderrepræsentant i bestyrelsen for Aalborg Universitet, Jane Bjerregaard Rasmussen fra Det Sundhedsfaglige Fakultet, ønsker ikke at udtale sig i sagen. 

- Vi er blevet enige om at ikke kommentere sagen, du må rette henvendelse til rektor, siger hun til TV2 Nord. 

Hun vil hverken be- eller afkræfte, om universitets bestyrelse er blevet orienteret om indkøbet af Obama-billetter, eller om hun synes, det er rimeligt at bruge så mange penge efter de store nedskæringer på universitetet. 

Af Aalborg Universitets årsrapport fremgår det, at man sidste år lavede et underskud på knap 38 millioner ud af en indtægt på 2.966,7 milliarder og 3.016,5 milliarder i omkostninger. Universitetet beskæftiger godt 3500 medarbejdere, og underskuddet barberede omkring 10 procent af egenkapitalen, der ultimo 2018 udgjorde 365,5 millioner kroner. 

Af årsrapporten fremgår det også, at Aalborg Universitet vil fortsætte med at 'effektivisere administrationen og optimere ressourceanvendelsen i øvrigt'.