Seneste nyt:

Bump på vejen: Ny asfalt giver bilister problemer

En ny tilkørsel til E45 er blevet ramt af bump på vejen. Bogstavelig talt. Vejen har været lukket fra februar til april, men åbnede op igen for en måned siden.

Egnsplanvej i den sydøstlige del af Aalborg er ved at blive udbygget, så den fremover bliver tilkørsel til E45. Arbejdet har været i gang i længere tid, og vejen har været lukket fra februar til april. Nu er vejen åbnet igen, men der er et problem

Asfalten på den ene del af vejen passer ikke med laget på den anden. Derfor er der opstået utilsigtede bump på vejen, som bilisterne skal køre henover. 

- Slidlag er det sidste lag asfalt, der kommer på, og det betyder, at man reparerer alt andet, før man lægger slidlag på, så man ikke skal ødelægge slidlaget, hvis der skal laves en reparation. Det er den overgang, som bilisterne kan mærke, når de kører derude, siger Martin Holst Fischer, der er afdelingsleder i By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune.

Høj kant

Det er entreprenøren bag arbejdet, der er ansvarlig for, at kanten mellem de to veje er opstået. Kommunen har nu sat skilte op ved vejen som advarer om den høje kant og får bilisterne til at sænke farten.

- Vi har haft den tilgang, at vi vil gerne åbne vejen så hurtigt som muligt for at sikre bilisterne den bedste trafikafvikling. Det medfører så, at der er nogle gener med bumpene, men det får vi forhåbentlig udbedret, så det bliver lidt lempeligere at køre over bumpene her i den nærmeste fremtid, siger Martin Holst Fischer.

På Aalborg Kommunes facebookside har flere brugere kommenteret vejarbejdet. Det er disse kommentarer, der har fået kommunen til at sætte skiltene op:

Derudover er entreprenøren blevet bedt om at gøre noget ved overgangen fra det ene vejlag til det andet, så forskellen mellem de to vejlag ikke føles så voldsomt.  

- Vi synes, kanterne var så høje, at vi har bedt entreprenøren glatte ud, så kanterne ikke er så skarpe at køre over, og der er så lavet nogle førstereparationer. Vi har snakket med entreprenøren om, at det nok var en god idé at lave dem lidt blidere, så overgangen er nemmere at køre over. Det er ikke ensbetydende med, at der ikke er en kant, for kanten vil være der, indtil resten af vejen får lagt slidlag på.

Forventningen er, at den sidste del af vejen bliver asfalteret efter sommerferien. Indtil da skal bilisterne i Aalborg være opmærksomme på kanten, når de kører på E45 fra Engsplanvej. 

 
 
Foto: Sofie Bach

Ruth og Hans Jørgen

Varmeregning æder hele Ruth og Hans Jørgens folkepension

20060901-193459-4-3459x2310ma

Røde Kors efterlyser varmt tøj til vinteren - Vi kommer til at skuffe mange

ankomst-passagerer-aalborg-lufthavn__3760x2507_

Danmarks bedste lufthavn ligger i Aalborg

20220428-150213-L-5626x3751ma

play Russiske skibe tæt på Nordjylland: - De kan ligge der uden at skulle spørge om lov

Til forsiden

Til forsiden