Buschauffør kaldte Guled "søn af en luder"

TV2 Nord har gennem en uge været i kontakt med Arriva for at få en kommentar til sagen og chaufførens version af konflikten. Arriva siger selv, at der er to sider af sådan en sag, men selskabet har på intet tidspunkt villet fortælle, hvad deres eller chaufførens version er.

Guled Farah står måbende i et lyskryds i Aalborg og prøver at begribe, hvad der lige er sket. 

For et øjeblik siden sad han i sin bil på vej hjem fra fredagsbøn, og nu står han der, og føler sig helt ved siden af sig selv. 

quote Jeg forstod slet ikke, hvad der skete

Guled Farah

Optakten til optrinnet var begyndt ganske få minutter forinden, da han ville passere en bus på Østre Alle i Aalborg. I sin personbil nærmede han sig bussen, da bussens baglys gjorde ham bevidst om, at bussen ville trække sig ud i den vejbane, han kørte i. 

Guled Farah skiftede derfor til vejbanen til venstre for bussen, og først da han kom op på siden af bussen, kunne han til sin forbløffelse se, at bussens chauffør gestikulerede voldsomt mod ham. 

Da de nåede frem til lyskrydset ved Sønderbro og Østre Alle, blev det rødt i krydset. 

Fra sin bil kunne han se, at chaufføren forlod bussen og kom imod ham med hastige skridt. 

Guled Farah trådte ud af sin bil for at tale med chaufføren, men det blev ikke til mange ordvekslinger før chaufføren, ifølge Guled Farah, slog ham i brystet, og kaldte ham for ‘en fucking neger’. 

Efterfølgende drejede chaufføren om på hælen og bevægede sig tilbage mod bussen. 

Nu er det nok

Da lyset skiftede til grønt, og trafikken atter begyndte at bevæge sig, satte Guled Farah sig tilbage i bilen og kørte videre. 

Da det største chok var passeret, fik han en følelse af, at nu måtte det være nok. Derfor kørte han efter bussen, så han kunne notere sig nummerplade-oplysningerne og klage over chaufføren. 

Han ringede til en kammerat, og de aftalte, at Guled Farah skulle samle ham op på vejen, så han ikke var alene, hvis chaufføren skulle blive udadreagerende igen. 

Svadaen fortsætter

Da de nåede frem til bussen, steg chaufføren endnu en gang ud og gik hen mod Guled Farah, mens han tændte en cigaret. Hvad han ikke vidste var, at Guled Farahs kammerat filmer episoden med sin mobiltelefon. 

- Din svans, så har du taget en ven med. Din søn af en luder, siger buschaufføren til Guled Farah. 

- Hvad kalder du mig? spørger Guled Farah, hvortil chaufføren roligt gentager ‘søn af en luder'. 

Her er videoen, som Guled Farahs ven optog.

Ifølge Guled Farah opdagede chaufføren på dette tidspunkt, at han blev filmet, og derfor slukkede han sin cigaret, gik tilbage til bussen og lukkede dørene.

Nytter ikke at klage

Guled Farah kontaktede efterfølgende Arriva, som er chaufførens arbejdsgiver. Han fortalte om sin oplevelse, men det var også det eneste, der skete i den sag. Han hørte nemlig aldrig tilbage fra dem. 

Og selvom oplevelsen med buschaufføren gjorde stort indtryk på Guled Farah, så er det Arrivas manglende interesse for at høre hans historie, der nager ham mest.

quote Jeg føler mig svigtet

Guled Farah

TV2 Nord ville gerne have talt med Arriva, men de har ikke ønsket at stille op til interview. De forholder sig dog til sagen i et skriftligt svar.

Arrivas kommentar til sagen

I et skriftligt svar til TV2 Nord, skriver Arriva om episoden: 

"Vi er i Arriva bekendt med sagen og har set det videoklip, som borgeren har optaget. Der er altid to sider af samme sag, og vi har ad flere omgange talt med chaufføren, som har fortalt sin version. Der har været et optrin forud for udtalelsen, som videoen ikke dokumenterer. Når det er sagt, så er den slags udtalelse, som chaufføren kommer med, ikke noget vi i Arriva vil acceptere – uanset hvad der ligger til grund. Der er derfor blevet taget hånd om sagen internt. Det foregår mellem Arriva og medarbejderen, og vi diskuterer ikke personalesager i medierne, og uddyber derfor ikke dette nærmere. Chaufføren beklager sin udtalelse, og Arriva har i øvrigt ikke tidligere fået klager over den pågældende medarbejder, der har været ansat i fire år."

Ikke en enestående sag

Ifølge Guled Farah er hans historie langt fra enestående, og det er derfor, han råber op. 

- Jeg mener, at det skal belyses, at der findes et reelt problem ude i samfundet. Jeg kender mange, der har oplevet lignende episoder, siger han. 

Tobias Bøgeskov (S) er formand for mangfoldighedsudvalget i Aalborg Kommune, og han er meget overrasket over at høre om Guled Farahs oplevelse med buschaufføren.

- Jeg bliver ked af det, for det er slet ikke sådan en kommune, jeg gerne vil have. Derfor skal vi selvfølgelig have undersøgt det her og sikre, at der ikke er nogen, der oplever diskrimination i Aalborg Kommune, siger Tobias Bøgeskov.

Tobias Bøgeskov sidder i Aalborg Kommunes byråd. Han er desuden formand for kommunens mangfoldighedsudvalg.
Tobias Bøgeskov sidder i Aalborg Kommunes byråd. Han er desuden formand for kommunens mangfoldighedsudvalg.

Formanden for mangfoldighedudvalget er lydhør overfor problemstilingen, og han er klar til at gøre endnu mere for, at ingen i Aalborg Kommune bliver udsat for diskrimination.

- Jeg synes overordnet set, at vi gør det godt i Aalborg Kommune, men når man så hører om episoder som denne, så er der jo klart plads til forbedring, siger han. 

Se hele indslaget om episoden her: 


Seneste nyt

fra Nordjylland