LIGE NU:

Butikscenter i fare for nedrivning: - Jeg var ved at ryge ned af stolen

Butiksejerne på Nørre Uttrup Torv i Nørresundby er i oprør over udsigten til, at deres butikker risikerer at blive jævnet med jorden for at gøre plads til et nyt supermarked.

En større underskriftsindsamling finder i øjeblikket sted ved Nørre Uttrup Torv i Nørresundby.

- Jeg tror, at vi ender med omkring 2.000 underskrifter, når alle bliver lagt sammen, fortæller købmand hos Min Købmand på Nørre Uttrup Torv, Jesper Herman Feldgaard, til TV2 Nord.

De seneste uger har der været en såkaldt fordebat om fremtiden for Nørre Uttrup Torv, da Aalborg Kommune har fået en henvendelse om muligheden for at rive det nuværende butikscenter ned og erstatte det med en dagligvarebutik. 

quote Jeg var ved at ryge ned af stolen og var lidt chokeret over det. Det kunne næsten ikke passe, syntes jeg, for hvis man kigger sig omkring, så ligger der lige på den anden side af vejen tre større dagligvarebutikker.

Martin Nielsen, medejer af Nima-fysio.

- Jeg var ved at ryge ned af stolen og var lidt chokeret over det. Det kunne næsten ikke passe, syntes jeg, for hvis man kigger sig omkring, så ligger der lige på den anden side af vejen tre større dagligvarebutikker, fortæller medejer af Nima-fysio, Martin Nielsen, til TV2 Nord.

Han har haft klinik på Nørre Uttrup Torv i tre år, mens Jesper Herman Feldgaard har været købmand i 22 år.

- Vi synes, at der er liv, og at det fungerer godt, som det skal, og vi er et af de eneste butikscentre, der er tilbage, siger Jesper Herman Feldgaard 

Bekymret for de ældre borgere

Der er i alt syv butikker samt en frikirke på Nørre Uttrup Torv. Butikkerne inkluderer blandt andet fysioterapi, frisør og flere spisesteder. De erhvervsdrivende er særligt bekymrede for de ældres fremtidige muligheder for at benytte sig af butikker.

- Den første målgruppe man kommer til at tænke på, det er selvfølgelig særligt de ældre, som bor i boligbyggeriet lige her bag ved, og der er mange af dem, som er dårligt gående, siger Martin Nielsen.

På fredag slutter den såkaldte fordebat, og herefter skal politikerne se på de forskellige synspunkter, der er givet udtryk for i forbindelse med fremtidsplanerne for Nørre Uttrup Torv. Og allerede nu er den ansvarlige rådmand opmærksom på den eventuelle udfordring for de ældre borgere.

- Det vækker selvfølgelig lidt bekymring. Og derfor skal vi være sikre på, at lige netop de greb vi laver på Nørre Uttrup Torv, de også er de rigtige, så vi også bevarer et bycenter og muligheden for at lave indkøb i nærområdet, siger Rådmand for By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune, Hans Henrik Henriksen (Socialdemokratiet), til TV2 Nord. 

Butiksejerne krydser fingre for, at de også i fremtiden kan møde på arbejde på Nørre Uttrup Torv.

- Jeg har virkelig svært ved at se, at det at rage noget ned, der fungerer godt, for at bygge noget der allerede er her, at det er udvikling, jeg ser det nærmere som afvikling, siger medejer af Nima-fysio, Martin Nielsen.

Hvis folk rigtig gerne vil handle med et stort udvalg, så tager de vel bare ind til Aalborg?

- Det må de da også gerne, det har jeg ikke noget imod. Men vi kan jo klare 90 procent af de specielle behov der er, siger Jesper Herman Feldgaard.

Også muligheden for en ny fastfoodrestaurant tæt ved krydset mellem Hjørringvej og Forbindelsesvejen skal diskuteres af politikerne. 

 
Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

070321 Særudsendelse

Særudsendelse med TV 2: Klokken 19 sætter vi fokus på et år med corona

Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

070321 Unge under corona

play Mette-Marie tager sine elever med på gåtur: - Jeg blev ikke lærer for at være sammen gennem en skærm

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Til forsiden

Til forsiden