Meldingen om at feriepengene nu er frigivet, har tirsdag formiddag skabt pres på Borger.dk's hjemmeside, hvor man skal ansøge om pengene. Kort efter klokken 11 var der over en times ventetid på at kunne få lov til at ansøge om pengene.

Hvad skal du bruge dine feriepenge til?

Fra i dag og frem til den 1. december er det muligt, at ansøge om at få sine indefrosne feriepenge udbetalt. TV2 Nord har været på gaden i Aalborg for at høre borgere om, hvad de vil bruge feriepengene til.

Meldingen om at feriepengene nu er frigivet, har tirsdag formiddag skabt pres på Borger.dk's hjemmeside, hvor man skal ansøge om pengene. Kort efter klokken 11 var der over en times ventetid på at kunne få lov til at ansøge om pengene.

Udbetalingen af pengene er en del af den genopretningspakke, som Folketinget blev enige om tilbage i juni. I første omgang er der tale om at man kan få udbetalt tre ud af fem ugers feriepenge.

På gaden i Aalborg er der bred enighed blandt de folk, TV2 Nord har spurgt, om at det er en god ide, at pengene nu bliver udbetalt.

00:16

Inge-Kathrine Petersen, underviser på pædagoguddannelsen, Aalborg:Jeg tænker, det er fint, de feriepenge burde slet ikke være indefrosset. Video: Mick Knive Anderson

Luk video

- Jeg tænker, det er fint, de feriepenge burde slet ikke være indefrosset, siger Inge-Kathrine Petersen, underviser på pædagoguddannelsen, Aalborg.

Hun har tænkt sig at få sine penge udbetalt med den simple begrundelse:

- Jeg skal bruge dem.

Læs også Pressemøde: Nu kan du søge om indefrosne feriepenge

00:22

Jeg har faktisk lige været inde og gøre det. Det var en ven, der skrev til mig i morges, at det kunne man nu, så jeg gik lige ind og tjekkede. Jeg var lidt spændt på at se, hvor meget det var, siger Mathias Rafn, der er tjener i Aalborg. Video: Mick Knive Anderson

Luk video

Mathias Rafn, der er tjener i Aalborg kan også godt finde på noget at bruge sine penge på. 

- Det er lidt stramt for tiden på grund af corona, og jeg tænker, at det er meget fint, at vi får lov til at få vores egne penge tilbage, Jeg skal have det lidt lækkert og ud og spise, siger Mathias Rafn, der netop har været inde og tjekke på nettet for at se, hvormange penge der egentlig stod og ventede. 

00:09

For Lars Peder Overgaard, der er studerende, kommer muligheden for at få feriepenge på et godt tidspunkt.  Video: Mick Knive Anderson

Luk video

For Lars Peder Overgaard, der er studerende, kommer muligheden for at få feriepenge på et godt tidspunkt. 

- Det er meget godt i forhold til, at man ikke skal arbejde et helt år for at kunne holde ferie. Jeg går på uddannelse for tiden og har ikke planer om at få pengene udbetalt lige nu, siger han.

00:18

Morten Pilgaard Larsen fra Stage har ikke helt styr på, om han vil have feriepenge udbetalt, men hvis han vil det, så skal pengene gå til et par nye briller. Video: Mick Knive Anderson

Luk video

Morten Pilgaard Larsen fra Stage har ikke helt styr på, om han vil have feriepenge udbetalt, men hvis han vil det, så skal pengene gå til et par nye briller.

- Det er sikkert godt for mange, der står og mangler penge lige og nu her, og det er der sikkert mange, der gør. Så det er en god ide, siger Morten Pilgaard Larsen, der er chef i forsvaret.

00:17

God ide, lad os få nogle penge ud og arbejde, siger Mogens Madsen, der er pensionist og fra Aabybro. Video: Mick Knive Anderson

Luk video

- Jeg synes, det er udmærket. Jeg er selv uden for kategorien, fordi jeg er pensionist, men som landet er i øjeblikket, hvor man gerne vil have gang i hjulene, så synes jeg, det er fint, at man kan få nogle penge fri. Og lønmodtagerne har jo tjent de penge, så de står jo bare. God ide, lad os få nogle penge ud og arbejde, siger Mogens Madsen, der er pensionist og fra Aabybro.

Læs også Spar Nord advarer: Sådan vil svindlere tage dine feriepenge

00:17

Mette Loklindt har umiddelbart ingen feriepenge, der står og tikker, men hun synes, det er en god ide, at feriepengene nu bliver udbetalt.   Video: Mick Knive Anderson

Luk video

Mette Loklindt har umiddelbart ingen feriepenge, der står og tikker, men hun synes, det er en god ide, at feriepengene nu bliver udbetalt.  

- Jeg tænker, at det er god ide umiddelbart. Jeg tror, der er brug for, der kommer nogle penge i omløb, og jeg håber, folk vil bruge pengene, så man støtter op om forretningslivet og i restaurationslivet, siger Mette Loklindt, ledig, Aalborg.

Sådan gør du og sådan er reglerne

Pengene kan man bestille digitalt ved at gå ind på borger.dk og logge på med NemID. Her kan du også se, hvor mange penge, du har til gode.


Pengene vil blive udbetalt op til syv hverdage efter og beskattes som almindelig indkomst.


Det er frivilligt, om man ønsker at få de indefrosne feriepenge udbetalt. Hvis man ikke aktivt går ind og beder om feriepengene inden den 1. december, bliver de udbetalt automatisk, når man når folkepensionsalderen, medmindre man af andre årsager forlader arbejdsmarkedet inden.


Beløbet, der kan udbetales, bliver beregnet af ATP ud fra registeroplysninger om, hvad man har tjent i perioden 1. september 2019 til 31. marts 2020.


Hvis din jobsituation er en anden end lønmodtager, skal du i nogle tilfælde søge via en blanket. Det kan tage lidt flere dage, inden du får udbetalt pengene.


De udbetalte feriepenge bliver ikke modregnet i forsørgelsesydelser og kommer heller ikke til at påvirke muligheden for at blive berettiget til en offentlig ydelse.


Kilde: TV2