Bydelsmødre skal styrke integrationen i Aalborg Øst
Indvandrerkvinder hjælper andre kvinder på plads i Aalborg
Det kan være svært at forstå den danske kultur, hvis man er vokset op i en anden. I Aalborg Øst hjælper bydelsmødre integrationen på vej ved at fungere som kulturel tolk.
Mange har efterspurgt en løsning på integrationsproblemer. Bydelsmødrene kan være en brik i det puslespil. Bydelsmødrene er ikke etnisk danske kvinder, der hjælper andre kvinder med udenlandsk baggrund til at forstå det samfund, som de er kommet til.
Bydelsmødrene vil med deres arbejde gerne skabe tre ting. De vil nå de kvinder, der sidder isoleret i deres lejligheder og give dem et netværk i Danmark. De vil bygge bro mellem det danske samfund og give indvandrerkvinderne selvtilliden til at blive en del af det.
- Mange har været igennem voldsomme oplevelser og kommer her til den tryghed, de har drømt om. Men her oplever de stadig problemer, fordi de ikke forstår samfundet. Så jeg vil gerne støtte dem og give den viden, jeg har fået, siger Rana El-Hussein, der er dansk/Palæstinenser og bydelsmor.
Før man bliver bydelsmor, skal man igennem en uddannelse. Den foregår over 14 aftener. Her møder kvinderne danske ressourcepersoner, der fortæller om det område, de beskæftiger sig med. Det kunne være en skoleleder, en politiker eller en sygeplejerske. De bliver kort sagt undervist i det danske samfund.
- Bydelsmødrene gør en stor forskel. Et eller andet sted er det noget de har i deres DNA. De kan noget af det, som vi lidt har glemt - at være gode naboer og gode medsøstre for hinanden, siger Vibeke Tilleman, der er koordinator på projektet.
Bydelsmødrene er et landsdækkende projekt. I Aalborg Kommune er der tre underafdelinger. Der ligger en i Aalborg Øst, Aalborg Nord og i Nørresundby.