01:10

Juan Ascencio er fra Chile, men bor på Læsø. Han bakker landsholdet fra sit hjemland op, hver gang de spiller i Europa.

Chilener fra Læsø: -Vi er her for at heppe på vores helte

Omkring 600 chilenere er til testkamp på Aalborg Stadion for at støtte deres hjemland. Én af dem er Juan Ascencio fra Læsø.

Aalborg Stadion har tirsdag aften fint besøg. Landsholdet møder Chile i en venskabskamp, og selvom det bare er en testkamp, er op i mod 600 chilenere taget helt til Nordjylland for at heppe på deres hjemland.

Én af dem er taxichaufføren Juan Ascencio. Han er født i Chile, men da han var halvandet år, flyttede han til Danmark, og nu bor han på Læsø.

Læs også Hold ekstra øje i aften: Landsholdet spiller i historisk trøje

- Det er så sjældent, de spiller i Europa, så vi kommer for at se vores helte, siger Juan Ascencio.

De omkring 600 chilenere kommer fra både Sverige, Norge, Tyskland og Frankrig, og står det til Juan Ascencio kommer de ikke forgæves.

- Jeg tror på, at vi vinder 2-0, siger den chilenske fan.

Det er usædvanligt for chilenerne, at Chile spiller i Europa, men det er også yderst usædvanligt, at det danske landshold spiller på Aalborg Stadion og ikke i parken i København.

Derfor var det noget helt særligt for Aalborg at have besøg af fodboldstjernerne. Se hvordan det gik, da Aalborgs borgmester tog imod landsholdet i videoen herunder. 

03:06

Borgmester Thomas Kastrup Larsen bød i dag velkommen, på næsten flydende spansk, gæsterne fra det Chilenske landshold til reception på det gamle rådhus i anledning fodbold venskabslandskampen i aften på Aalborg Stadion mellem Danmark og Chile. Og netop det, at det var byens borgmester, der inviterede indenfor var en stor ære, og det gjorde stort indtryk at både borgmesteren og DBU formand Jesper Møller førte sig frem på det spanske sprog.

Luk video