Chokeret direktør: Tiden stod stille, da Mikkel Hansen sagde op

Jan Larsen er ked af at miste en af verdens bedste håndboldspillere i Aalborg, men forstår beslutningen.

- Da han fortalte det, sad både Mikkel, hans agent og jeg i ét minut uden at sige noget.

Jan Larsen er ellers kendt for at have et maskingevær i munden og aldrig, aldrig mangle ord.

Men i dét øjeblik, hvor guldfuglen netop havde fortalt, at han har tænkt sig at flyve fra reden om få måneder, ja dér stod tiden stille. Helt stille.

- Vi var bevægede alle tre, for selv om jeg vidste, at det nok var derfor, de var kommet, var det alligevel som at få et slag i mellemgulvet, fortæller Jan Larsen, der dog har kendt til nyheden i "et stykke tid".

Alligevel måtte den karismatiske direktør ud at trække luft for sig selv, lige inden han gik ind til dét pressemøde i Gigantium onsdag aften, som hele verden sad og lyttede med på.

- Det er selvfølgelig en vemodig dag, når en af verdens bedste spillere stopper i Aalborg Håndbold. Det gør mig stolt, men det gør også ondt at sige farvel, men jeg har selvfølgelig også forståelse for beslutningen, lød det til TV2 Nords Mogens Jørgensen umiddelbart efter pressemødet

Stiller store krav

Præcis som det er med ens egne børn, når de flyver fra reden, så er Jan Larsen stolt over at have haft Mikkel Hansen ’boende’ i Aalborg Håndbold i trods alt halvandet år – siden september 2022.

quote Jeg håber da, jeg kan finde en, men der er ikke en oplagt afløser lige nu

Jan Larsen, direktør, Aalborg Håndbold

- Det var en milepæl, da det lykkedes for os at hente ham hertil, og jeg var meget stolt. Han har været med til at præge klubben og tiltrække andre spillere på alle niveauer, og derfor har han en kæmpe betydning, fortæller Jan Larsen, der også under pressemødet beskrev, hvor stor kommerciel værdi, Mikkel Hansen har haft.

Den 192 centimeter høje venstre back er også en spiller, der har udfordret den mangeårige direktør. Det indrømmer han gerne.

- Mikkel er en mand, der stiller store krav, og det har han gjort fra dag ét. Noget af det har vi kunne lære af som klub, men andre gange har jeg grint lidt af og sagt: "Det er meget muligt, Mikkel, men det gør vi ikke". Så hans ambitioner har gjort, at han har været med til at sætte overliggeren højt, fortæller Jan Larsen.

Det var en tydeligt bevæget Jan Larsen, der fortalte verdenspressen om Mikkel Hansens farvel til Aalborg Håndbold. Foto: Mogens Jørgensen
Det var en tydeligt bevæget Jan Larsen, der fortalte verdenspressen om Mikkel Hansens farvel til Aalborg Håndbold. Foto: Mogens Jørgensen
Foto: Mogens Jørgensen / TV2 Nord

- Han har lært os, at der ikke er noget, der ikke kan lade sig gøre. Lært os at sige højt, hvad vi drømmer om, så han har været banebrydende for vores klub.

En ny Mikkel

I manges øjne er Mikkel Hansen en komplet håndboldspiller, hvor man fristes til at sige: ”Ingen over, ingen ved siden af”.

Dén er Jan Larsen enig i, for det det bliver svært for ham at hente en ”ny” Mikkel Hansen ind på holdet, som erstatning for fuglen, der flyver fra reden.

- Jeg håber da, jeg kan finde en, men der er ikke en oplagt afløser lige nu. Den medieperson, Mikkel også er, kan vi ikke hente, men vi kan hente en vanvittig dygtig håndboldspiller. Og det har vi også tænkt os at gøre, lyder det håbefuldt fra Aalborg Håndbolds direktør.

Samarbejde var en succes

Aalborg Håndbold har ad flere omgange måtte undvære Mikkel Hansen.

Holdets 192 centimeter højre venstre back var sidste år sygemeldt i fem måneder med stress. Senest har han siden begyndelsen af marts siddet på bænken med en lyskeskade.

- Mikkel fik en skidt start, fordi han var syg hele vejen op til, så på mange måder nåede han aldrig at komme helt i gang i første sæson, uddyber Jan Larsen.

quote Mikkel er en mand, der stiller store krav, og det har han gjort fra dag ét

Jan Larsen, direktør, Aalborg Håndbold

Alligevel mener han godt, at man kan tale om et succesfuldt samarbejde.

- Han har haft kæmpestor betydning for vores hold, både inde på banen og udenfor. Nogle gange går forventningerne helt over gevind, og sådan er det bare. Men vi har været rigtig, rigtig tilfredse med Mikkels præstation indtil videre, siger Jan Larsen, der drømmer om endnu vildere ting fra holdets største spiller.

- Jeg er stensikker på, at vi får en Mikkel Hansen i topform at se, når han forhåbentlig er helt klar igen om et par måneder. En Mikkel Hansen, der vinder titler til Aalborg Håndbold.

VIDEO: Gense Jan Larsens besøg i Tredje Halvleg:


Seneste nyt

fra Nordjylland