Christoffer skal indtage en by - for sjov: - Det er hårdt

Disciplinen airsoft trak søndag 80 deltagere til Rørdal.

Våbnene ligner til forveksling skarpladte rifler, men der var blot tale om små plasticprojektiler, da 80 deltagere i dag mødtes til disciplinen airsoft.

Projektiler og røggranater strøg i dag gennem luften på beredskabsskolen i Rørdal, da 80 deltagere iklædte sig uniformer og skød mod hinanden i disciplinen airsoft. En af dem, der i dag trak i camouflage for at kæmpe, er Christoffer Jakobsen, der efter at have spillet skydespil fik vækket interessen for airsoft.

- Det er eddermame hårdt – men det er fedt. Der er gang i den, og adrenalinen kører, så det er skide sjovt, fortæller Christoffer Jakobsen, der går i 3.G, og fortsætter:

- Jeg ville gerne hands on og prøve det (fra computerspillene, red.) lidt selv, så jeg synes, det var fedt selv at kunne komme ud og skyde.

Nu er han en del af en vennegruppe på mere end ti mand, der mødes til airsoft og forsøger at få ram på modstanderne, der gemmer sig rundt på hjørner, trapper og i bygningernes vinduer.

Hør Christoffer Jakobsen fortælle om sin riffel - og prisen - herunder:

Våbnene ligner til forveksling den ægte vare og skyder på luft, gas eller el, men magasinerne er blot fyldt med små plastikkugler.

- Vi får en tid på, hvor hurtigt vi har taget deres ud, så bytter vi og gør det omvendt. Så skal vi se, hvem der har den bedste tid. 

Det er det blå hold, der i første omgang forsvarer basen, men rødt hold og Christoffer Jakobsen forsøger at indtage huset.

- Det gør stadig naller og giver mærker (at blive skudt, red.), men det er ikke så slemt, når man har adrenalinen til at køre, siger Christoffer Jakobsen om projektilerne, der vejer under et halvt gram, men som ofte forlader våbenløbet med en hastighed på over 100 meter i sekundet.

Et begyndersæt til sporten koster omkring 3000 kroner, men over tid kan sporten blive dyr.

- Man når til et punkt, hvor en riffel eller et slags grej ikke er nok, så skal det bare være det bedste af det bedste af det bedste, siger Christoffer Jakobsen og fortsætter:

Nyeste riffel i samlingen er en såkaldt HPA-riffel, der skyder med trykluft. Flere af delene til airsoft-riflen kommer fra våbenfabrikanter og passer på den ægte vareSeneste nyt

fra Nordjylland