Seneste nyt:

Cirkus på plejehjem: Alle havde smil på læben

Rollator og kørestol var foretrukne transportmiddel til cirkus i Aalborg i dag.

Et plejehjem i Aalborg gør alt, hvad de kan, for at få beboere og personale ud og godt over coronakrisen. De har fået penge til oplevelser af staten, og beboere, personale og pårørende skal lære at være sammen igen. 

I dag skulle alle i cirkus.

- De får noget at tale om i hverdagen, men de får også nogle relationer til hinanden, og vi får noget at grine af. Personalet har også brug for noget at tale med beboerne om ud over deres pårørende. At vi har et eller andet til fælles, det giver rigtig meget i hverdagen, fortæller leder på Plejehjemmet Danahøj i Aalborg, Claus Jensen.

Beboere, pårørende og ansatte så alle forestillingen.
Beboere, pårørende og ansatte så alle forestillingen.
Foto: Hans-Christian Lauritzen

Ramt af større coronaudbrud

Der er 30 beboere på Danahøj. For bare to uger siden havde hjemmet et større udbrud af corona, hvor både beboere og personale var ramt. Nu kan de endelig komme ud og have det sjovt sammen igen.

- Det betyder meget. Det er helt sikkert. Nu har der jo været Corona og sådan noget, så har der jo været nogle ting, der måtte aflyses, siger beboer Birthe Tholstrup til TV2 Nord.

Coronastøtte i form af den såkaldte 'oplevelsespakke' fra staten, gav Danahøj cirka 2000 kroner per beboer. Cirkus er blot en af de ting, plejehjemmet har brugt penge på for at komme i gang igen efter de mange nedlukninger.

- Beboerne hyggede sig. Det var dejligt at se. Både store og små havde smil på læben. Jeg kunne bare se, de var tilstede i det, og det var dejligt at se, lyder det fra leder Claus Jensen.

Næste arrangement på Plejehjemmet Danahøj bliver, at beboerne skal have besøg af et par alpacaer.