Seneste nyt:

Ukrainer i Tylstrup går viralt - og lander job med det samme

Hvad ønsker man sig, når man snart har fødselsdag? Jonas Holdensen fra Aalborg ønskede sig at hans nye Ukrainske ven, Olexander Nishuk, fik et job.

- Ukrainsk mekaniker, autolakerer, svejser og chauffør søger arbejde overalt i Nordjylland! Må gerne deles!

Sådan lød starten på det Facebookopslag, som aalborgensiske Jonas Holdensen slog op den 16. maj i anledning af både hans egen og hans nye ukrainske ven, Olexander Nishuk, fødselsdag. 

De to blev venner, da Jonas Holdensen hjalp Olexander Nishuk, hans kone, samt hele fem biologiske børn og otte plejebørn til Nordjylland. 

- Jeg har fødselsdag d. 23. maj - og min kone, Elisabeth, spørger mig hvad jeg ønsker mig? Det er svært for jeg mangler ikke noget! I år er mit største fødselsdagsønske derfor at denne mand, Olexander, får et job! Olexander har også fødselsdag d. 23. maj! Han fylder 36 år! Et job kunne være den bedste gave, lyder det. 

Facebookopslag gav pote 

Facebooksopslaget gik på kort tid viralt med omkring 2000 Facebook-delinger. Og jobsamtalerne kom hurtigt - en af dem bar endda frugt. 

Det resulterede i, at ukrainske Olexander Nishuk i dag fredag kl. 7.30 startede første dag på sit nye job som makaniker ved Hammer-Høyer Biler A/S i Nørresundby. 

Facebookopslaget resulterede i, at ukrainske Olexander Nishuk i dag er startet som mekaniker i Nørresundby.
Facebookopslaget resulterede i, at ukrainske Olexander Nishuk i dag er startet som mekaniker i Nørresundby.
Foto: Christopher Høeg Lundberg / TV2 Nord

- Mit største fødselsdagsønske er allerede blevet opfyldt i år! Olexander har fået arbejde som mekaniker! Man! Hvor er jeg taknemlig, skriver Jonas Holdensen i et nyt Facebookopslag. 

Fra Ukraine til Tylstrup

Olexander Nishuk og hans kone Tatjana er med hjælp fra Jonas Holdensen flygtet med deres 13 børn til den nordjyske by Tylstrup, hvor de bor hos en landmand. 

Det har været vigtigt for familien at integrere sig og få et job, selvom sprogbarrieren er en klar udfordring. 

Og netop sprogbarrieren er de meget opmærksomme på Olexander Nishuks nye arbejdsplads i Nørresundby.

I dag har de brugt Google translate på telefonen for at komme lettest igennem arbejdet på værkstedet, og direktør for Hammer-Høyer Biler, Michael Hammer, er sikker på, at de nok skal få et fint samarbejde med deres nye ukrainske kollega.

- Jeg er glad for at kunne hjælpe Olexander og familien, når de står i den svære situation at komme til Danmark, siger Michael Hammer.

Selvom Olexander Nishuk og familien gerne vil tilbage til Ukraine på et tidspunkt, er fremtiden lige nu i Tylstrup, og de er taknemmelige for alt den støtte, de har fået indtil videre.