LIGE NU:

Coronaramt skole åbner igen mandag

Filstedvejens Skole i Aalborg har været ramt af udbredt coronasmitte og måtte derfor sende eleverne hjem, men fra mandag kan de fleste vende tilbage.

Fra i morgen kan de fleste elever vende tilbage til undervisningen på Filstedvejens Skole i Aalborg. Alle elever, også fra de mindste klasser, har siden mandag været hjemsendt, da der blev konstateret udbredt smitte med coronavirus. Nu har skolens ledelse i samråd med blandt andre Aalborg Kommune og Styrelsen for Patientsikkerhed vurderet, at eleverne godt kan vende tilbage til klasselokalerne allerede fra mandag.

- Vi gør det, at vi åbner op igen, så børnene kommer tilbage under de rammer, der var før vi lukkede ned, siger skoleleder på Filstedvejens Skole, Peter Rasmussen.

Det vil sige, at undervisningen foregår under de regler, som myndighederne har fastsat, heriblandt øget fokus på hygiejne og undervisning udenfor for 5.-8.-klasserne.

- Det eneste er, at der er et par klasser, der er ramt af at være nære kontakter. De kan så først møde tirsdag, forklarer Peter Rasmussen.

Da eleverne blev sendt hjem mandag i denne uge, var der ti smittede. Det tal er siden steget til omkring 20, men med færre smittetilfælde fra dag til dag.

- Vi har haft så få smittede, at det lader til, at nedlukningen har virket. Vi har fået det inddæmmet hurtigt. Det seneste tilfælde blev registreret torsdag, siger skolelederen, der glæder sig til, at eleverne kan komme tilbage på skolebænken.

- Det er rigtig godt, for børn skal helst være i skolen. De skal ikke være hjemme mere end højest nødvendigt, slutter han.

prøven1

Høfde og klitter slides op af vand og bølger: - Det er i 11. time

flysplit til anbj

Flystyrtet i Skagerrak: Da Partnair Flight 394 forulykkede

25_seconds

play Smuk forårssøndag med op til 18 grader i sigte

ArlaØsterholt_2

Per ser frem til at få køerne på græs: - Det er fantastisk at opleve

prøven1

Høfde og klitter slides op af vand og bølger: - Det er i 11. time

flysplit til anbj

Flystyrtet i Skagerrak: Da Partnair Flight 394 forulykkede

Til forsiden

Til forsiden